KYK Burs Kredi Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Beklenen Tarih

KYK kredi ve burs başvuruları bugün başladı. Peki 2021 yılı kredi ve burs başvuruları ne zaman sona erecek? Burs kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kredi ve burs miktarı ne kadar? İşte detaylar.

KYK Burs Kredi Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Beklenen Tarih

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafındn bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2021 yılı burs ve kredi başvurularının başladığına , kredi ve burs başvurusu yapmak isteyenlerin e devlet kapısı üzerinden müracaatlarını yapması gerektiğine yer verildi. Burs başvuru detayları için Tıklayın Burs ve kredi başvurularının başlamasının ardından başvurusunu yapan adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Biz de kamu bülteni sayfası olarak bu yazımızda KYK yurt ve burs başvurularının detaylarına yer verdik.

SON BAŞVURU 3 KASIM

KYK tarafından yapılan son dakika açıklamasında başvuruların bugün başladığı ve 3 Kasım 2020 tarihine kadar e devlet üzerinden alınacağına yer verildi. KYK 'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada "Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek." denildi.

BURS NE KADAR?

2020 yılında KYK burs ve kredi miktarı 550 TL'ydi. Önümüzdeki günlerde 2021 yılı zammının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

BURS ÇIKMAYANLARA KREDİ KESİN

Başvuru sonrası yüz binlerce adaya burs çıkacak. Burs çıkmayanlara ise kredi verilir.

BURS KREDİ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi sonuçlarının , son başvurudan bir hafta sonra 10-11 Kasım'da açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN