KPSS'de 87 Üzeri Alan Her İki Kişiden Biri Paramedik Mezunu

Ön lisans KPSS branş bazında sıralamalar açıklandı. Branş bazında sıralamaların açıklanmasının ardından adaylardan çoğu şok geçirdi.

KPSS'de 87 Üzeri Alan Her İki Kişiden Biri Paramedik Mezunu

Ön lisans KPSS 'ye paramedikler damga vurdu.

25 Ekim 2020 günü yapılan KPSS ön lisans sınavının ardından sonuçlar geçen hafta açıklandı ve adaylar sonuçlarına baktı. Sonuçların ardından adaylar branş bazında sıralamalara baktı. Branş sıralaması için TIKLAYIN

Bugün açıklanan branş bazında sıralamaya bakan Paramedikler şaşkına döndü. KPSS 'den yükske puan alan adaylar , branş sıralamasının iyi geldiğini beklerken şok oldu. KPSS 'de paramedik mezunlarının yüksek alması nedeniyle 90'ın üzerinde alan adaylar bile branş sıralamasında ilk 500'e giremedi.

Sınava giren Paramedik mezunu bir takipçimiz 91 puan aldı. 91 puan ile Türkiye genelinde1396. sıralarda olan takipçimiz, branş sıralamasında ilk 500'de olmayı bekliyordu. Ancak bugün açıklanan branş sıralamasına baktığında bu aday 700'lerde olduğunu ve büyük şok geçirdiğini söyledi. Öte yandan 87.47 alan bir takipçimiz branş sıralamasında 2939'uncu sırada olduğunu öğrendi. Bu adayın Türkiye sıralaması ise 6 bin civarında.

87 ÜZERİ ALAN HER 2 ADAYDAN BİRİ PARAMEDİK MEZUNU

Ön lisans KPSS'de gelen bu sonuçlar, Paramedik mezunlarının KPSS'deki başarısını ortaya koydu. Türkiye genelinde 6 bin sıralaması olan aday branş sıralamada 2939. sırada. Buna göre baktığımızda 87 üzeri alan her 2 adaydan birinin paramedik mezunu olduğu sonucu ortaya çıkıyor.