KPSS, YKS, DGS, ALES, MSÜ... 2021 ÖSYM Sınav Takvimi Bekleniyor

ÖSYM Başkanlığı 2021 yılı sınav takviminin hazırlıklarını sürdürüyor. Hazırlıklar sürerken KPSS, YKS, MSÜ, ALES, DGS, YÖKDİL ve diğer sınavlara girecek adaylar sınav tarihlerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

KPSS, YKS, DGS, ALES, MSÜ... 2021 ÖSYM Sınav Takvimi Bekleniyor

ÖSYM 2021 sınav takvimini açıklamalıdır.

Pandemi Mart 2020'den bu yana Türkiye'de etkisini sürdürüyor. Geçtiğimiz ay oldukça yükske seviyelere çıkan vaka sayıları, kısıtlamalar ile birlikte düşürüldü. Vakaların düşmesi sonrası ilk aşılar yapılmaya başlandı ve 650 binden fazla kişi şimdiye kadar aşı oldu. İlk olarak sağlık personelleri ve 65 yaş üstü vatandaşlar aşı yapılacak. Bunun ardından diğer gruplara geçilip aşılama devam ettirilecek.

SINAV TAKVİMİ AÇIKLANMADI

2021 KPSS 'ye hazırlananlar YKS'ye hazırlananlar, YDS, YÖKDİL, MSÜ, ALES ve diğer merkezi sınavlara hazırlanan yüz binlerce kişi sınav takviminin açıklanmasını bekliyor. (Not: 2021'de lisans KPSS A grubu sınavları yapılacak. Ön lisans ve lise KPSS 2022 'de olacak)

Sınava hazırlıklarını , sınav takvimine göre ayarlamak isteyen gençler sınav takviminin açıklanmasını beklerken ÖSYM, henüz sınav takvimi hakkında bir açıklamada bulunmadı. Pandemi nedeniyle henüz kararlaştırılmayan sınav takvimi hakkında önümüzdeki günlerde açıklama gelmesi ve 2021 yılı sınav tarihlerinin belirlenmesi bekleniyor. Sınav takvimi açıklandığında haberdar olmak  için TIKLAYIN