KPSS Soruşturmasında Flaş Gelişme: Savcılıktan Danıştay’a ‘Soruşturma’ İtirazı

İptal edilen KPSS ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. YÖK, iptal edilen KPSS’ye ilişkin hazırladığı ön raporunda soruların sızdırılmadığını söyledi. Savcılığı konuyla ilgili soruşturma izni istediği ancak bazı kişilere yönelik soruşturma izni verilmediği, savcılığın bu kişiler için Danıştay’a itiraz ettiği belirtildi.

KPSS Soruşturmasında Flaş Gelişme: Savcılıktan Danıştay’a ‘Soruşturma’ İtirazı

Türkiye gündemine bomba gibi düşen KPSS sorularının sızdırıldığı iddiaları sonrası, 31 Temmuz’da yapılan KPSS iptal edilmiş ve konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) yaptığı inceleme neticesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Yapılan başvuru sonrası savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Bir İnceleme de YÖK’ten

Olayın ortaya çıkmasıyla beraber Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) te konu ile ilgili idari inceleme başlattı. YÖK tarafından hazırlanan ön inceleme raporu geçtiğimiz hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Raporda ise iddia edildiği gibi önceden sınav sorularının sızdırıldığına dair herhangi bir tespitin yapılamadığı belirtildi.

Bazı Kamu Görevlilerinin Soruşturulmasına İzin Çıkmadı

Bu değerlendirmeler neticesinde ‘şaibe’ iddialarının ortaya çıkarılması için savcılık, dönemin ÖSYM başkanı ve sorumlular hakkında soruşturma izni talep etti. Bazı kişiler hakkında soruşturma izni verilirken bazı kişiler hakkında izin verilmediği ortaya çıktı.

Savcılık İzin İçin İtiraz da Bulundu

Savcılık, YÖK’ten de gelen raporlarla beraber soruşturma kapsamında elde edilen tüm bilgileri bir dosya halinde Danıştay’a göndererek bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesine itiraz etti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /