KPSS Lise Başvurularında Sona Geliniyor

Kamu Personeli Seçme Sınavına Ortaöğretim düzeyinden girecek adayların başvuru işlemleri 30 Eylül 2020 tarihi itibariyle son bulacak.

KPSS Lise Başvurularında Sona Geliniyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın resmi sayfasından geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruda, 22 Kasım'da uygulanacak 2020 KPSS Ortaöğretim için başvuruların 15 Eylül'de başlayacağı, başvuru işlemlerinin 30 Eylül 2020 saat 23.59 itibariyle son bulacağı belirtilmişti. KPSS Lise için başvuru işlemlerinde sona gelinirken, adayların ais.osym.gov.tr adresinden kolaylıkla işlemlerini gerçekleştirebileceği, başvuru sırasında istenen HES kodunun da Sağlık Bakanlığı'nın resmi sayfasından temin edilebileceği belirtildi.

HES KODU ŞARTI

ÖSYM'nin tüm sınavlarında zorunlu tutulan HES koduna dair yapılan açıklamada, "Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir." denildi. Başvuru kılavuzu ve diğer detaylara göz atmak için aşağıdaki bağlantıdan ÖSYM'nin resmi sayfası ziyaret edilebilir. https://www.osym.gov.tr/TR,19509/2020-kamu-personel-secme-sinavi-kpss-ortaogretim-basvurularinin-alinmasi-15092020.html