KPSS Lisans Genel Kültür ve Genel Yetenek Oturumu Sınav Soruları Erişime Açıldı

Bugün 81 il ve birçok ilçe merkezinden gerçekleştirilen 2022 KPSS Lisans Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumu sınav soruları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açıldı.

KPSS Lisans Genel Kültür ve Genel Yetenek Oturumu Sınav Soruları Erişime Açıldı

KPSS Lisans Genel Kültür ve Genel Yetenek Oturumu Sınav Soruları Erişime Açıldı

Temmuz ayında yapılan ve sonrasında iptal edilen 2022 KPSS lisans Genel  Kültür ve Genel Yetenek oturumu sınavı 18 Eylül 2022 tarihinde ülke genelinde yeniden yapıldı. Genel kültür ve genel yetenek testleri kapsamında toplamda 120 soru soruları KPSS lisans oturumunda adaylara verilen süre 130 dakika oldu. 10:15 te başlayan KPSS genel kültür ve genel yetenek oturumu 12:25'te sona erdi. Öğleden sonra ise öğretmen adayları KPSS Eğitim bilimleri oturumuna katıldı. KPSS eğitim bilimleri sınavı ise saat : 14:45'da başladı ve adaylara 80 soru için 100 dakika süre verildi.

Sınavın sona ermesinden bir kaç saat sonra ÖSYM bugün yapılan KPSS genel kültür ve genel yetenek ile öğretmen adaylarının katılığı KPSS eğitim bilimleri sınavı oturumlarının sınav sorularının erişime açıldığını duyurdu.ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, bugünkü oturumların temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarının yüzde 10'u yayımlandı.

Sınava katılan adaylar soruların tamamına ulaşabilecek

Sınava başvuran adaylar ise temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek.Temel soru kitapçığı görüntüleme süreci 28 Eylül 2022 saat 23.59'da sona erecek.