KPSS'deki Türkçe Soruları Adaylara Ecel Terleri Döktürdü

2018 KPSS Türkçe soruları memur adaylarını canından bezdirdi. 4 Kasım KPSS soruları ve cevapları yavaş yavaş internette paylaşılmaya başlandı. Adayların en çok şikayet ettiği konuların başında ise yine 'Türkçe paragraf' soruları yer alıyor.

KPSS'deki Türkçe Soruları Adaylara Ecel Terleri Döktürdü

Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) Ön Lisans düzeyinden giren adaylar Türkçe testindeki sorular nedeniyle zor anlar yaşadı. Zaman konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan adaylar her sene olduğu gibi bu sene de Türkçe sorularının uzunluğundan yakındı.

Kamu Bülteni'ne açıklamalarda bulunan Mehmet Y., "Türkçe'yi en sona bırakmayla hata mı yaptım bilmiyorum, sınavdaki en zor kısım diyemem fakat süre konusunda insanı gerçekten geren bir durum. Paragrafları okumak bile insanın zamanını alıyor, bu kadar kısa süre için bu kadar uzun sorular sorulmaması gerekli. Daha önce KPSS'ye giren adaylardan bu konularda uyarılar almıştım, fakat uyarılara rağmen yine de hata yaptığımı düşünüyorum. Hayırlısı bakalım." dedi.

KPSS Ön Lisans'a ait sınav sonuçları duyurusu 29 Kasım 2018 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak. İlgili sınavdan puanlarını ellerine alan memur adayları ilk merkezi atama heyecanını Aralık ayında yaşayacak. Merkezi atamaya kaç kadro ayrılacağı, hangi kurum ve kuruluşların personel alımı yapacağı ise henüz netleşmiş değil.

KPSS'ye ilişkin tüm gelişmeleri Kamu haberlerinin merkezi kamu bülteni sayfasından kolaylıkla takip edebilirsiniz. Kamu bülteni mobil uygulamasını ücretsiz olarak cep telefonunuza indirerek, KPSS Ön Lisans hakkında tüm haberleri mobil cihazınıza bildirim olarak alabilirsiniz.