KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi mi? İşte Adım Adım Branş Bazında Sıralama Robotu

KPSS 2020 yılı branş bazında sıralamaların açıklanması bekleniyor. Peki branş bazında sıralamalar ne zaman güncellenecek? KPSS branş bazında sıralamaya nasıl bakılır? İşte detaylar.

KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi mi? İşte Adım Adım Branş Bazında Sıralama Robotu

KPSS branş bazında sıralamaya nasıl bakılır? Güncelleme geldi mi?

2020 yılı KPSS lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca aday, KPSS branş bazında sıralamaların ne zaman güncelleneceğini, branş bazında sıralamaya nasıl bakacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda KPSS branş bazında sıralama detaylarına yer verdik.

KPSS BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NEDİR?

Kamu Personeli Seçme Sınavlarına lise, ön lisans ve lisans mezunları giriyor. Adayların, merkezi sınavdan aldıkları puana göre sıralamaları yapılıyor ve bu sıralama KPSS sonuç sayfasının altında adaylarla paylaşılıyor. Ancak diğer sıralama, yani branş bazında sıralama atamada daha önemli oluyor. Branş bazında sıralama ile , sizinle aynı bölümü bitirenler arasında puanınıza göre kaçıncı sıradasınız ona bakılıyor. Mezun olduğunuz bölümden atama olduğunda , branş bazındaki sıralamanıza göre bir değerlendirme yapabilir ona göre tercih yapmanız daha doğru olacaktır.

İlanlar yayımlandığında haberdar olmak için TIKLAYIN

BRANŞ BAZINDA SIRALAMALAR GÜNCELLENDİ Mİ?

KPSS lisans sonuçlarının ardından henüz branş bazında sıralamalar güncellenmedi. Merkezi atama öncesi ÖSYM'nin güncellemeyi yapması bekleniyor.

BRANŞ BAZINDA SIRALAMAYA NASIL BAKILIR?

KPSS branş bazında sıralamaya aşağıdaki adımları izleyerek bakabilirsiniz.

ais.osym.gov.tr

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada girişinizi yapın. Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada sol taraftaki menüde BAŞVURULARIM / TERCİHLERİN yazan yere tıklayın. Daha sonra son girdiğiniz KPSS'yi seçin. Daha sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

Bu ekranda üstte buylunan BRANŞ BAZINDA SIRALAMA butonuna tıklayın. Aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

Burada mezun olduğunu bölümü seçin ve aşağıda ÖSYM tarafından... yazan yerdeki kutucuğu işaretleyip hesapla butonuna tıklayın. Branş bazında sıralamanız aşağıda yazacaktır.

BRANŞ BAZINDA SIRALAMA BELLİ OLDUĞUNDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN