KPSS: 84 Uygulama Sınavı: 100 Ama Sözlü Mülakat Puanı: 14

Çankaya Belediyesi tarafından yapılan memur alımında bir adaya sözlü mülakatta verilen 14 puan tepki topladı ve KDK'dan son dakika açıklaması geldi.

KPSS: 84 Uygulama Sınavı: 100 Ama Sözlü Mülakat Puanı: 14

KPSS: 84, Uygulama Sınavı: 100, Sözlü Mülakat: 14

Çankaya Belediye Başkanlığı tarafından bir ilan yayımlanmış ve zabıta memuru alımı yapılacağı açıklanmıştı. Geçen sene yapılan alım için önce uygulama sınavı yapıldı ve daha sonra adaylar sözlü mülakata alındı.

Sözlü mülakata alınan adaylar için sonuçlar daha sonra açıklandı ve kazanan adaylar belli oldu.

KDK'DAN ÖNEMLİ KARAR

Sözlü mülakat sonucuna göre zabıta kadrosunu kazanan isimler belli oldu. Ancak kazanmayan isimlerden biri durumu KDK'ya bildirdi. Kamu Denetçiliği Kurumu 'na başvuru yapan kişi, KPSS'sinin 84 olduğunu, uygulama sınavında 100 aldığını ancak sözlü mülakatta 14 puan verildiğini söyledi ve durumun hukuka uygun olmadığını savundu.

KDK ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Başvuranın katılmış olduğu sözlü sınava dair soru ve cevapların kayıt altına alınmaması nedeniyle, komisyon üyelerince takdir edilen notların gerekçesiyle ortaya konulmadığı anlaşıldığından ve sözlü sınavda başarısız sayılma işleminin yargısal denetimini sağlayacak alt yapının tüm unsurlarıyla idare tarafından oluşturulmadığından sözlü sınavın yapılışı ile ilgili hukuka uygunluk tespit edilememiştir." dedi.

SÖZLÜ MÜLAKATLAR KALDIRILMALI MI?

İnsan hakları eylem planında mülakatların kaldırılacağı iddia edilmişti. Ancak açıklanan eylem planında mülakatlar ile ilgili bir duruma yer verilmedi. Sizce kaldırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

MEMUR ALIMLARI YAPILACAK

Kamuya memur alımlarından bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN