Konya Milletvekili Kara: EKPSS'de Engellilik Durumuna Göre Düzenleme Yapılmalı

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Esin Kara, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Konya Milletvekili Kara: EKPSS'de Engellilik Durumuna Göre Düzenleme Yapılmalı

Engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik her adımın desteklediklerini söyleyen Konya Miilletvekili, EKPSS ile ilgili engelli vatandaşlardan gelen talepleri de gündeme getirdi. EKPSS sınavında engellilik durumuna göre düzenlemeye gidilmesi gerektiğini söyleyen Konya Milletvekili, engellilik durumlarına göre yapılacak düzenleme ile engelli gruplarına göre ayrı ayrı kadroların belirlenmesi gerektiğini söyledi.

MHP Konya Milletvekili Kara, "Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik her türlü çalışmayı destekliyoruz. Engelli kardeşlerimizin en büyük sorunlarından bir tanesi de unutulmamalıdır ki istihdam sorunudur. Bu nedenle, kamu kurumlarında istihdam edilen engelli kardeşlerimizin sayısının artırılması gerekmektedir; e-KPSS sınavında engellilik durumlarına göre düzenlemeler yapılmalı, her engelli grubuna ayrı ayrı kadroların belirlenmesi gerekmektedir. Engelli kardeşlerimiz açısından bu uygulama adaleti sağlayacaktır." diye konuştu.