Kaymakamlık Sınavı Soru ve Cevapları (Sınav Sonuç Açıklama Tarihi)

Kaymakam Adaylığı sınavı sona erdi. 150 dakika süren sınavın ardından adaylar sınavda sorulan soruları ve cevaplarını, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı.

Kaymakamlık Sınavı Soru ve Cevapları (Sınav Sonuç Açıklama Tarihi)

Kaymakamlık sınavı soru ve cevapları.

2019 yılı İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık sınavı sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan sınavın sona ermesinin ardından adaylar , sınavda çıkan soruları ve soruların cevaplarını araştırmaya başladı.

Biz de Kamubulteni.com olarak adayların bilgi alış verişi yapması için bu haberimizi kaleme aldık. 

SORU SAYISI

Kaymakam adaylığı sınavında adaylara, 34 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 66 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulandı.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi testlere göre soru dağılımı şu şekilde;: Türkçe 14, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 4, Türkiye’nin Sosyo-Ekonomik Yapısı 10 ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları 6.

Alan Bilgisi Testi: Anayasa Hukuku 13, İdare Hukuku 18, Türkiye’nin İdari Yapısı 14, Türkiye’de Mahalli İdareler 9, Ekonomi 12 soru.

SORU VE CEVAPLAR

Siz de aşağıdaki yorum kısmından sınavda aklınıza takılan soruları yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

SINAV SONUÇ TARİHİ

Kaymakam adaylığı sınavının sonucu 4 Aralık 2019 günü açıklanacak. Sonuçlar açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN