Jandarma Astsubay Alımında Parkur ve Seçim Aşamaları

Jandarma Genel Komutanlığı 2020 yılı astsubay alımında parkur ve mülakatların yapılacağı adres hakkında adayları bilgilendirmek için bu yazımızı kaleme aldık.

Jandarma Astsubay Alımında Parkur ve Seçim Aşamaları

Jandarma astsubay alımı mülakat yerleri ve parkuru.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından dün bir duyuru yayımlandı ve 2020 yılı astsubay alımı sonuçlarına göre mülakata girmeye hak kazanan adayların sınav tarihlerine yer verildi.

Coronavirüs nedeniyle ertelenen sınav tarihleri ile ilgili yayımlanan duyuruda adayların önümüzdeki haftadan itibaren seçim aşamalarına alınacağına yer verildi. 

İşte jandarma astsubay alımı seçim aşamaları:

(1) Fiziki Kontrol,

(2) Fiziki Yeterlilik,

(3) Mülâkat sınavına,

FİZİKİ KONTROL

(1) Adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmeden önce Fiziki Kontrol Komisyonu tarafından kontrolden geçirilir.

(2) Fiziki Kontrol, TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre yapılır. Her bir aday asgari standartları sağlamak zorundadır. Ayrıca TABLO-1’de örneği bulunan Vücut Kitle İndeksi (VKİ) çizelgesi esaslarına göre her bir adaya not verilir.

(3) Fiziki Kontrol Komisyonu asgari standartları sağlayan adaylar hakkında “Astsubay Eğitim Merkezi Komutanlığı öğrenci adayı olur”, sağlayamayan adaylar hakkında “Astsubay Eğitim Merkezi Komutanlığı öğrenci adayı olamaz” şeklinde karar verir. “Astsubay Eğitim Merkezi Komutanlığı öğrenci adayı olamaz” kararı verilen adaylar hakkında gerekçe belirtilir.

(4) Hakkında “Astsubay Eğitim Merkezi Komutanlığı öğrenci adayı olamaz” kararı verilen adaylar, itiraz hakkını kullanabilir, sonucun değişmemesi durumunda diğer sınav aşamalarına geçemezler

FİZİKİ YETERLİLİK

(1) Fiziki Kontrol Komisyonları tarafından “Astsubay Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar.

(2) Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek yapar.

(3) Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere TABLO-4’de örneği bulunan parkurda uygulamalı olarak yapılır. Erkek ve kadın adayların sınavları farklı kriterlere göre değerlendirilir.

(4) Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur.

ADRES

JSGA Başkanlığı Personel Temin Merkez Komutanlığı Beytepe/Çankaya/ANKARA

Ulus (Dışkapı-ANKARA) : Bu bölgeden, Ulus-İncek hattında çalışan minibüsler ile gelinebilir. Minibüslerin ilk kalkış durağı Bentderesi dolmuş duraklarıdır. Minibüsler; buradan hareketle Dışkapı, Etlik Kavşağı, İskitler, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önü, AŞTİ, Konya Yolu, Or-An Kavşağı, İncek Bulvarı güzergâhını takip ederek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı önünden geçmektedir.

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmeleri (AŞTİ) : İl dışından sınavlara katılmak üzere Ankara’ya gelen adaylar AŞTİ’de indikten sonra, Konya Yolu üzerindeki minibüs duraklarından geçen Ulus-İncek hattında çalışan minibüsler ile gelebilir. Minibüsler buradan hareketle, Konya Yolu üzerinden, Or-An Kavşağı, Şehit Savcı Mehmet Selim KİRAZ Bulvarı güzergâhını takip ederek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Yerleşkesi önünden geçmektedir.

Kızılay (Güvenpark Önü-ANKARA) : Fevziye (194 numaralı otobüs), Tulumtaş (192 numaralı otobüs), Taşpınar (191 numaralı otobüs) istikametlerine giden EGO otobüsleri ile ulaşılabilir.

Adaylar Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi yerleşkesine, sadece İncek Bulvarı üzerinde bulunan 1 Numaralı Nizamiyeden girebileceklerdir. Diğer nizamiyelere gelen adayların güvenlik ve ulaşım sorunları nedeniyle yerleşkeye girmelerine müsaade edilmeyecektir.

Mülakat duyurusu haberi için TIKLAYIN