İŞKUR TYP Personel Alımı Sonuçları (Kura Çekimi ASİL ve YEDEK Listeler)

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden 81 şehre 70 binden fazla TYP personeli alımı yapılacağı açıklandı. İlanlara başvurular alındı. Peki sonuçlar ne zaman nasıl açıklanacak? İşte detaylar.

İŞKUR TYP Personel Alımı Sonuçları (Kura Çekimi ASİL ve YEDEK Listeler)

İŞKUR TYP kura sonuçları.

Türkiye İş Kurumu , Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında  Türkiye genelindeki okullara on binlerce personel alımı yaptı. Yayımlanan duyurularda 81 şehirdeki okullarda 9 ay boyunca çalıştırmak üzere temizlik ve güvenlik görevlisi alımı yapılacağına yer verildi. Toplamda 70 binden fazla işçi alımı için başvuruların büyü kbir bölümü tamamlandı sadece İstanbul için başvurular 27 Eylül tarihine kadar devam ediyor. 

TYP NEDİR?

İŞKUR tarafından yapılan TYP açıklaması şu şekilde:

"İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır."

İŞKUR duyurusu şu şekilde:

"ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİNE (ADNKS) GÖRE AYNI ADRESTE OTURANLARIN, PROGRAMA BAŞVURU YAPILAN TARİH DİKKATE ALINARAK ULAŞILABİLEN EN YAKIN DÖNEME AİT GELİR GETİRİCİ BİR İŞTE ÇALIŞMA SONUCU ELDE ETTİKLERİ TOPLAM KAZANÇLARININ ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TARAFINDAN BELİRLENEN NET ASGARİ ÜCRETİN BİR BUÇUK (1,5) KATINI(3.487,06TL ) AŞMASI HALİNDE SÖZ KONUSU ADRESTE OTURAN KİŞİLER TYP?YE KATILAMAZ. YURTLAR VE SIĞINMA EVLERİ, VB. TOPLU YAŞAM ALANLARINDA İKAMET EDENLER İÇİN BU ŞART ARANMAZ."

KURA İLE SONUÇLAR BELİRLENECEK

TYP ilanlarına başvuru yapan adaylar , kuraya tabi tutulacak. Kuraya tabi tutulan adaylardan ASİL ve YEDEK listeler belirlenecek. 

ASİL adaylar, TYP ilanını kazanan ve göreve başlayacak adaylardır. ASİL olarak kazanan adaylardan evrak teslimi yapmayanların yerine YEDEK adaylar çağrılacak.

EVRAK TESLİMİ

TYP sonucunda asil olarak kazanan adaylar evraklarını teslim edecek. Evraklarını teslim etmeyen adayların yerine YEDEK adaylar çağrılacak.

SONUÇLAR

TYP kura çekimi sonrası sonuçlar İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından açıklanacak. 

TYP SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA