İŞKUR Nihai Listeleri Açıkladı-Peki 6409 Sağlık Personeli Alımı Kura ve Sözlü Mülakatları Ne Zaman?

Kadrolu 6409 sağlık işçisi alımında nihai listeler açıklandı. Peki İŞKUR tarafından açıklanan sonuçların ardından kura ve mülakat tarihleri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

İŞKUR Nihai Listeleri Açıkladı-Peki 6409 Sağlık Personeli Alımı Kura ve Sözlü Mülakatları Ne Zaman?

Sağlık Bakanlığı 6409 personel alımında nihai listeler açıklandı. Peki mülakat ne zaman?

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde bulunan hastanelere en az lise mezunu adaylar arasından KPSS 'siz ve 60 KPSS ile memur alımı yapacağını geçtiğimiz Aralık ayı sonunda duyurdu. 6409 alım ilanının yayımlanmasının ardından başvurular 4 Ocak 2019 tarihine kadar alındı. Başvuruların alınmasının ardından sonuçlar beklenmeye başladı.

NİHAİ LİSTELER AÇIKLANDI-NİHAİ LİSTE NE DEMEK?

Önceki gün gelen duyuruda İŞKUR nihai listeleri açıkladı. Açıklanan nihai listelerin ne anlama geldiği araştırılmaya başlandı. Açıklanan nihai liste, kadroya başvuru yapan adayların toplam sayısını göstermektedir. Bu adaylar arasından KPSS'siz alımlarda kura çekilecek, KPSS'li alımlarda ise alım yapılan sayının 4 katı kadar aday, KPSS puan sıralamasına göre sözlü mülakata çağrılacak.

Nihai listelere nasıl bakabilirim? Detaylar için TIKLAYIN

KURA NE ZAMAN?

KPSS şartı olmadan alınan başvurularda, mülakata girecek adaylar, başvuru yapan adaylar arasından çekilecek kura ile belirlenecek. Kurada, alınacak sayının 4 katı kadar aday belirlenecek. Kura çekimi 15 Ocak günü Ankara 'da gerçekleşecek. Kura sonucundan bildirimle haberdar olmak , sözlü mülakata girmeye hak kazanan adayların listesinden haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin. 

SÖZLÜ MÜLAKAT NE ZAMAN?

Kura çekimi İŞKUR tarafından yapılacak. İŞKUR listeleri belirleyip İl Sağlık Müdürlüklerine gönderecek. İl Sağlık Müdürlükleri , kura çekiminin ardından gelen listeleri düzenleyecek ve  sözlü mülakat tarihlerini açıklayacak. Söz konusu tarihlerin Ocak ayının son günlerinde açıklanması bekleniyor.

Sözlü mülakat listeleri, tarihleri ve kura sonuçları açıklandığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN