İptal Edilen KPSS’de Yeni Sorular Nasıl Hazırlandı

2022 KPSS’nin iptal edilmesinden sonra gözler bu hafta sonuna çevrildi. Peki yeni sınavın soruları nasıl hazırlandı, soruşturma ne aşamada?

İptal Edilen KPSS’de Yeni Sorular Nasıl Hazırlandı

Soruların sızdırılması şüphesiyle iptal edilen 2022 KPSS, bu Pazar günü yeniden düzenlenecek. Yaklaşık 1,5 milyon aday Pazar günü yeniden sınava girecek. Yaklaşık 1,5 ay önce iptal edilen sınav sonrası bu hafta yapılacak sınavın soruları hazırlandı.

Herkes soruşturmanın akıbetini merak ederken sınavla ilgili akıllarda bir çok soru var. Tüm bunlara rağmen ÖSYM hazırlığını yaptı ve bu Pazar günü sınav yapılacak.

Sorular Nasıl Hazırlandı

ÖSYM, herhangi bir şüpheye ortam verilmemesi için tüm soru havuzu ve daha önceki yıllarda biriken binlerce soru iptal edildi. Yani soru havuzu tamamen silindi. Yeni isimlerle yeni sorular hazırlandı. 18 Eylül Pazar günü yapılacak Genel Kültür Genel Yetenek oturumları için soru kitapçıkları bu yeni sorulardan hazırlandı. Şu an için sınav hazırlıkları tamamlanmış durumda. ÖSYM’nin genel kültür genel yetenek oturumu 130 dakika sürecek ve 120 sorudan oluşacak.

Soruşturma Hangi Aşamada

Soruşturma 45 gündür devam ediyor. Bu incelemenin biraz daha devam etmesi bekleniyor. Sınavla ilgili şüphelerin ortadan kaldırılmasına değil, ÖSYM’nin sınav hazırlama sistemi ile ilgili analizlerde yapılıyor. DDK’nın tespit ettiği sıkıntılar, ÖSYM ve Ankara Başsavcılığına bildirilecek. Bir ihmal varsa bu kişiler hakkında soruşturma yapılacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /