İnternetten Yapılacak: Türkiye Geneli YKS Deneme Sınavı Başvurusu Başladı

2020 YKS 'ye girecek öğrencileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. MEB 'den yapılan açıklamada online deneme sınavı yapılacağına , deneme sınavı için başvuruların başladığına yer verildi.

İnternetten Yapılacak: Türkiye Geneli YKS Deneme Sınavı Başvurusu Başladı

Son dakika  YKS denemesi yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 12 'nci sınıf öğrencileri için internet üzerinden YKS denemesi yapılacağına yer verildi. 

Uzaktan eğitim devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı , 12 'nci sınıfta okuyan öğrenciler için mini bir deneme sınavı başlatacağını duyurdu. 30 Mayıs günü deneme yapılacak ve iki oturum şeklinde olacak. İlk oturum YKS 'deki tüm dersleri kapsayacak ve 19.00 'da başlayıp 20.10 'da bitece. 

İLK OTURUMDA HANGİ DERSTEN KAÇ SORU OLACAK?

Birinci oturumda öğrencilere matematik ile Türk dili ve edebiyatından 15'er, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya ve felsefeden 5'er olmak üzere toplam 60 soru yöneltilecek. İkinci oturum ise İngilizce'den olacak, saat 21.00'de başlayacak, 30 dakika sürecek ve oturumda 20 soru yer alacak.

Çevrimiçi mini deneme sınavlarının ilki 30 Mayıs'ta, 2'ncisi 6 Haziran'da, 3'üncüsü 13 Haziran'da, 4'üncüsü ise 20 Haziran'da yapılacak. Her mini deneme 2 oturum halinde gerçekleştirilecek.

Sınava katılmak isteyen öğrenciler her 2 oturum için de kayıt yaptırmak zorunda olacak. Öğrenciler, "http://ogmmateryal.eba.gov.tr/panel/sinavlar.aspx" adresinden kayıt olabilecek.

Sorunların cevapları , çözümleri ile birlikte aynı gün yayımlanacak. 

Sınav öncesi ön kayıtlar alınacak. 15 dakika kalaya kadar ön kayıt yapanlar sınava alınacak ve 15 dakika önceden sisteme giriş yapacak. 

Deneme sınav sorularının PDF'leri, çözümleriyle birlikte, "ogmmateryal.eba.gov.tr" ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün "https://ogm.meb.gov.tr/" adresinden pazar günü saat 13.00'ten itibaren yayımlanacak.

SIRALAMALAR YAYIMLANACAK

Deneme sonucunda örencilerin puanları il ilçe sıralamaları da MEB tarafındna yayımlanacak. 

BAŞVURU EKRANI AÇILDI

YKS mini deneme sınavı başvurusu başladı. http://ogmmateryal.eba.gov.tr/panel/sinavlar.aspx adresinden başvurunuzu yapın. 

Başvuru yaptıktan sonra 30 Mayıs 2020 günü sınavdan 15 dakika önce sınav sistemine giriş yapın. 

YKS DENEME DUYURUSUNDAN VE YKS GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN