İlk Sonuçlar Açıklandı: Katip Alımında Adaylara Şok

Zabıt ve icra katibi alımında sonuçlar ve on parmak aşaması için geri sayımda son günlere girilirken , CTE katipliği on parmak sonuçları açıklandı ve düşük yazanlara şok geldi.

İlk Sonuçlar Açıklandı: Katip Alımında Adaylara Şok

CTE katibi alımında adaylara şok.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüü bünyesine 150 kadrolu cezevi katibi alımı yapılacağı açıklanmış ve başvurular geçtiğimiz aylarda alınmıştı. Başvuruların sona ermesinin ardından sonuçlar açıklandı ve ilk seçim aşaması yapıldı.

Adaylar 15 Mart 2021 tarihinden sonra klavye sınavlarına alındı ve klavyeye giren adayların 3 dakikada en az 90 kelime yazmak zorunda.

KRİTİK DETAY: 90 YAZARSANIZ BİLE ÇAĞRILMAYABİLİRSİNİZ

Katip alımlarında klavye aşamasına KPSS puan sırasına göre  alınacak sayının 20 katı kadar aday çağrılıyor. Bu aşamada taban kelime sayısı 3 dakikada 90. Ama 90 kelime yazarsanız da sözlü mülakata gireemeyebilirsiniz. 

Bu durum CTE katibi alımında net olarak gözler önüne serildi. Çünkü klavye aşamasını geçen herkes sözlüye alınmıyor. Klavye aşamasını geçenlerden, kelime sayısına göre , alınacak sayının 3 katı çağrılıyor.

Örneğin 10 kişi alınacak ve 200 kişi klavye aşamasına çağrılıyor. 200 kişiden 50 kişi 90 üzeri yazdı diyelim. Bu 50 kişi çağrılmaz. Sözlü mülakata 30 kişi çağrılır. Bu 30 kişi de on parmak aşamasında klavyede yazdıkları kelime sayısının sırasına göre çağrılır.

CTE katipliğinde açıklanan sonuçlarda en son çağrılan adayın klavyede yazdığı kelime sayısı şu şekilde:

HAZIRLIKLARI HIZLANDIRIN

Adalet Bakanlığı zabıt katibi alımında da klavyede kelime sayısının yüksek kapatması bekleniyor. Bu nedenle adayların klavye çalışmasını hızlandırması gerekiyor. 

Siz klavyede 3 dakikada kaç yazıyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

KATİP ALIMI SONUÇLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN