İcra ve Zabıt Katibi Alımı On Parmak Sınavları Başlıyor

Adalet Bakanlığı 4 bin 71 zabıt katibi, bin 99 icra katibi alımı için uygulama sınavları başlıyor. İşte son bilgiler ve detaylar.

İcra ve Zabıt Katibi Alımı On Parmak Sınavları Başlıyor

Adalet Bakanlığı zabıt ve icra katipliği uygulama sınavları başlıyor.

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz ay bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda en az lise mezunu adaylar arasından zabıt ve icra3 bin 71 zabıt ve bin 99 icra katibi alımı yapılacağına yer verildi.  KPSS puanı ile alınan başvurular sonrası sonuçlar Temmuz ayı sonunda yayımlandı.

Sonuçların açıklanması sonrası metinler de yayımlandı. 

SÖZLEŞMELİ ZABIT KÂTİPLİĞİ UYGULAMA SINAVI METİNLERİNE İLİŞKİN DUYURU

            Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin Özel Şartlar başlıklı  6 ncı maddesinin 6/c bendinde “Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (bu bende göre yapılacak uygulamalı sınavda başarılı sayılabilmek için; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.)” hükmü yer almaktadır.

            Söz konusu Yönetmelik hükmü gereğince 20 Ağustos 2019 Salı ve devam eden günlerde yapılacak olan sözleşmeli zabıt kâtipliği uygulama sınavında adaylara yazdırılacak  metinler aşağıdaki linkte verilmiştir.

METİNLER İÇİN TIKLAYINIZ.

İCRA KATİPLİĞİ UYGULAMA METİNLERİ

İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Kâtiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin "İcra kâtipliğine atama şartları " başlıklı 3/A maddesinin "i" bendinde “Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen metinden daktilo veya bilgisayarla; verilen metne sadık kalınmak ve anlam bütünlüğü korunmak suretiyle, kelime ve cümle tekrarına yer vermeden ve yanlış yazılan kelime sayısı toplam yazılan kelime sayısının yüzde kırkından fazla olmayacak şekilde üç dakikada en az doksan kelime yazmak,” hükmü yer almaktadır.

          Bu itibarla;

1- Adayların, uygulama sınavında yazacakları metinleri sınav komisyonu tarafından kura ile tespit edilerek kendilerine verilen metne sadık kalacak şekilde yazmaları gerekmektedir.

2- Verilen metinler, adaylara kolaylık sağlaması için sadeleştirilmiştir. Bu itibarla uygulama sınavı sırasında adaylar tarafından metin dışı kelime ilavesi yapılmamalıdır.

3- Metin içindeki (ile, ve, de, da gibi) bağlaçlar da bir kelime olarak kabul edilecektir.

4- Adayların metinlerde yer alan imla kurallarına (Büyük küçük harf, paragraf başı, nokta gibi) riayet etme zorunluluğu bulunmamaktadır.

5- Her hâlükârda, adayların yazmış olduğu metinlerdeki yanlış yazılan kelime sayısının aynı metinde yer alan toplam kelime sayısının yüzde kırkından fazla olması halinde, aday başarısız sayılacaktır.

           Söz konusu Yönetmelik hükmü gereğince 20 Ağustos 2019 Salı ve devam eden günlerde yapılacak olan sözleşmeli icra kâtipliği uygulama sınavında adaylara yazdırılacak metinler aşağıdaki linkte verilmiştir.

           İlanen duyurulur.

METİNLER İÇİN TIKLAYIN

MÜLAKATLAR BAŞLIYOR

Adalet Bakanlığı , zabıt katibi alımı için uygulama sınavı yapacak. 20 Ağustos 2019 Salı günü uygulama sınavları başlayacak.

SONUÇLAR HEMEN AÇIKLANIR MI?

On parmak aşamasında adaylara sonuçlar , sınavın hemen ardından verilir ve adayların başarılı olup olmadıkları belli olur.

90 'I GEÇEN HERKES KAZANMAYACAK

Klavye aşamasında 3 dakikada 90 kelime yazanlar bu aşamayı geçmiş olacak. Ancak 90 kelimeyi yazanlar sıralamaya tabi tutulacak ve alınacak sayının 3 katı sözlü mülakata çağrılacak. 

METİNLERDE FARKLILIK

Bu yıl yayınlanan metinler diğer yıllara göre büyük farklılık gösteriyor. Önceki senelerde kimi metinlerde 90 kelime yazmak çok kolay iken kimi metinlerde çok zordu. Yeni yayınlanan 70 adet metinde Adalet Bakanlığı tarafından gerekli düzenleme yapılarak vuruş sayıları eşitlendi. Adaylar artık uygulama sınavında yaklaşık 710-725 arasında vuruş yaptıklarında 90 kelime yazabilecekler.

Kadın*erkek diğer katip adayları bu sayfada >> TIKLAYIN

KATİP ALIMI SÜRECİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için  >>>> TIKLAYIN