İBB İtfaiye Eri Alımı Başvuru Sonuçları Açıklandı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı en az lise mezunu itfaiye eri alımı başvuru sonuçları açıklandı mı? İşte son bilgiler.

İBB İtfaiye Eri Alımı Başvuru Sonuçları Açıklandı mı?

İBB itfaiye eri alımı sonuçları açıklandı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde en az lise mezunları arasından 250 itfaiye eri alımı yapılacağı açıklanmıştı. KPSS puanı ile yapılacak itfaiye eri alımında mülakat aşamaları 12 Şubat tarihine kadar yapıldı. Yapılan itfaiye eri alımında adaylar seçim aşamalarında ter döktü.

Mülakat aşamaları ile ilgili yayımlanan duyuruda ,"Sınavda değerlendirme; sınavın birinci bölümünün %40’ı, uygulamalı olan ikinci bölümünün %60’ı alınarak sınav puanı hesaplanır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alınması şarttır.
Adayların atamaya esas başarı puanı, yukarıdaki açıklamaya göre hesaplanacak sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle belirlenir ve kurumumuz genel ağ sayfasında (https://www.ibb.gov.tr) ilan edilir.
Adayların atamaya esas başarı puanlarının aynı olması halinde KPSS puanı yüksek olana öncelik tanınır.
En yüksek başarı puanından başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar aday, asıl aday olarak belirlenir. Sınavda 60 ve üzerinde puan almış olmak, bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecektir." denilmişti.

Sonuçlar henüz açıklanmadı. Sonuçlar ibb.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacak.Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için TIKLAYIN