Flaş... Üniversitelerden Online Sınav Kararı!

Üniversitelerde online final sınavları başladı. Sınavların başlaması ile birlikte üniversiteler yeni önlemler alındı. Bazı üniversiteler ise online sınavlardan vazgeçti.

Flaş... Üniversitelerden Online Sınav Kararı!

Online sınavlarda yeni önlemler.

Üniersitelerde uzaktan eğitim kararı alınması sonrası sınavlar da internet üzerinden online olarak yapılmaya başlandı. 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz dönemi final sınavları bu hafta başladı. Sınavları nbaşlaması ile birlikte üniversiteler, öğrencilerin kopya çekmeisne engel olmak için ilginç yöntemler uygulamaya başladı. 

TELEFONUN KAMERASINI AÇIP...

Bazı üniversitelerde öğretmenler, sınava irecek öğrenciden tüm odayı göstermesi isteniyor. Oda taranırken masanın üzeri , arkası, altı, perdeler, tavan, el içleri, bilek içleri, avuç içi, kapının kapalı olduğu tespit ediliyor. Cep telefonu ile tarama yaparken öğrencinin odadaki her yeri göstermesi isteniyor. Tüm mobilyalar, eşyalar gösterilip kopya çekilecek bir durum olmadığı tespit edilince sınav başlıyor. 

AYNA

Bu yöntemin yanı sıra devlet üniversitelerinde bazı bölümler ise ayna önlemi aldı. Bilkent tüm öğrencilerine ayna gönderip aynanın sınav esnasında öğrencinin arkasında olmasını istedi. Bunun ardından birçok üniversite, evde bulunan büyük bir aynanın arkada dik şekilde durdurulmasını istedi. Aydan ekran görünüyor ve odanın tüm yerleri de görünüyor. Söz konusu yöntem ile ilgili yapılan açıklamada, "Sınav güvenliği için genelde iki kamera kullanılıyor. Ancak herkesten iki kamera istemiyoruz. Aynayı koyunca da iki kamera işlevi görmüş olacak zaten. Bunu özel olarak yaptırdık. Hazır satılan bir sınav aynası yok" denildi. 

BAZI ÜNİVERSİTELER SINAV YAPMIYOR

Bazı üniversiteler ise sınav yapmıyor bunun yerine proje ödevi veriyor.