Engelli Memur Alımı Ne Zaman? Bakan Az Önce Açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk açıklamasında engelli memur alımları ne zaman yapılacak? sorusuna cevap verdi.

Engelli Memur Alımı Ne Zaman? Bakan Az Önce Açıkladı

Engelli atamaları ne zaman olacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 'tan engelli memur alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Bakan Selçuk, Cnn canlı yayınında yaptığı açıklamada engelli memur alımı için son gelişmeleri aktardı.

TALEP TOPLANIYOR

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada engelli memur alımı için talep toplama işleminin geçtiğimiz gün başladığını ve devam ettiğini söyledi. Bakan Selçuk açıklamasında şunları söyledi:

"Engelli atamaları konusunda biz aracı bakanlığız. Normalde biz kamuda engelli kadrolarının bildirilmesi için yazı yazıyoruz. Oradan gelen rakamları aldıktan sonra atama yapıyoruz. Dolayısıyla bakanlıklarımız engelli kadrolarını bildirdikleri zaman bu atamayı yapacağız. Biz onları bekliyoruz. 

2020 yılı için en önem verdiğimiz konu erişilebilirlik. Kamunun daha erişilebilirlik olmasının bekliyorduk. Ama salgın dönemi ile çalışmalar sekteye uğradı. Ama inanıyoruz ki saglının etkileri azaldıkça bunu arttıracağız. Dünya Engelliler gününde erişilebilirlik ödülü vererek kamuyu teşvik ediyoruz. Bu sene de ödülümüzü vereceğiz."

EKPSS ERTELENDİ

ÖSYM'nin resmi sayfasından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, "Başkanlığımızca 11 Ekim 2020 tarihinde yapılacağı duyurulan 2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının (EKPSS) uygulanma tarihi, Sağlık Bakanlığı “COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu”nun sınavın ilerleyen bir tarihte yapılması önerisi doğrultusunda ÖSYM Yönetim Kurulunca yeniden belirlenerek adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktır. Sınav için ek başvuru tarihi ile kuraya katılacak adayların başvuru yapacağı tarihler de sınav tarihine göre yeniden düzenlenerek duyurulacaktır." denildi.

Siz hangi kadroya engelli ataması bekliyorsunuz? Yorum kısmı aşağıda.