EKPSS Geç Başvurusu Başladı (Kura Geç Başvuru Tarihi)

ÖSYM Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada EKPSS geç başvurularının başladığına yer verildi.

EKPSS Geç Başvurusu Başladı (Kura Geç Başvuru Tarihi)

EKPSS geç başvurusu başladı.

2002 yılında Engellil adayların kamu personeli alımına başvuruda kullanacağı puanı almak için gireceği EKPSS olacak. 26 Nisan 2020 günü yapılacak EKPSS başvurusu geçtiğimiz aylarda alınmıştı. Başvurusunu süresi içinde yapamayan engelli vatandaşlar için EKPSS geç başvuru ekranı açıldı ve başvurular alınmaya başladı.

Başvuru koşulları:

EKPSS/Kuraya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48’inci maddesi 7’inci fıkrası hariç diğer koşulları taşıyan adaylar başvurabilecektir.

S/kuraya; 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun en az %40 ve üzerinde engelli olanlar başvurabileceklerdir (“Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” kapsamında alınmış “Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER)” için Özel Gereksinim Kodu 2/Özel Gereksinim Düzeyi “Hafif düzeyde (ÖGV)” ve üzeri olanlar dahil)

Sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS veya kuraya başvuramazlar

EKPSS SINAV ÜCRETİ : 120,00 TL (SINAV ÜCRETİ SINAVA GİRECEK HER BİR ADAY İÇİN 120,00 TL’DİR. 35,00 TL ADAY TARAFINDAN 24 OCAK-13 ŞUBAT 2020 TARİHLERİ ARASINDA YATIRILACAKTIR 85,00 TL İSE AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIĞI TARAFINDAN SINAVA GİRECEK HER BİR ADAY İÇİN ÖSYM HESABINA YATIRILACAKTIR.)

KURA GEÇ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

KURAYA KATILACAK ADAYLAR İÇİN GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 3-4 Haziran 2020

EKPSS geç başvurusu ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.