EKPSS 2018/2 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM EKPSS 2018/2 tercih başvuruları önceki gün sona erdi. Peki EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlara nasıl ulaşabilirim?

EKPSS 2018/2 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

EKPSS tercih başvuruları önceki gün sona erdi.

EKPSS tercihlerinin sona ermesinin ardından tercih yapan on binlerce aday, sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. 

Aralık ayının ilk günü yayımlanan EKPSS başvuru kılavuzunda, ilköğretim düzeyinden 198, ortaöğretim düzeyinden 534, önlisans düzeyinden 773, lisans düzeyinden 999 olmak üzere toplamda  2 bin 504 adet engelli memur alımı yapılacağı bildirlidi. 2504 kadro için başvurular 7 Aralık tarihine kadar alındı. Tercihler önceki gün sona erdi ve sonuçlar beklenmeye başladı.

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Çalışma Bakanı Selçuk, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada EKPSS tercihleri ile ilgili, "Kamuda memur statüsünde engelli çalışan sayımız 53 bin 964'e ulaşmış durumda. Müjdesini vermek isterim, yakın zamanda inşallah 2 bin 504 engelli kardeşimizin de tercih sürecini tamamladıktan sonra kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamını sağlayacağız." ifadelerini kullandı. 

ÖSYM tarafından EKPSS tercih sonuçları ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. Bu amaçla internet erişim şifresi edinmemiş kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezinden (444 67 96) erişim şifresi edinmeleri gerekmektedir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir."

SONUÇ AÇIKLAMA GÜNÜ

EKPSS tercih sonuçlarının ne zaman  açıklanacağı belli değil. EKPSS 2018/1 tercih sonuçları, tercihler iin son başvuru tarihindne 3 hafta sonra açıklanmıştı. Aynı şekilde olması durumunda EKPSS 2018/2 tercih sonularının Aralık ayının son haftasında açıklanması bekleniyor. 

Sonuçları Kamubulteni.com olarak anbean takip ediyoruz. Kamubulteni.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin, sonuçlar açıklandığı anda bildirim alarak haberdar olun.

Android  için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN