EGM Bekçi Alımında Spor ile Sözlü Mülakat Aynı Gün mü?

EGM bekçi alımında en çok merak edilen soru , spor ve sözlü mülakat aşamalarının aynı gün olup olmayacağı konusu oldu.

EGM Bekçi Alımında Spor ile Sözlü Mülakat Aynı Gün mü?

Bekçi alımında spor ile sözlü mülakat aynı gün mü?

8 bin bekçi alımında spor mülakatı yerleri geçtiğimiz gün açıklandı. Yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gelen duyuruda spor mülakatı yer ve tarihleri adaylara duyuruldu. 

Spor mülakatı yer ve tarihlerinin duyurulmasının ardından bekçi adayları , spor ile sözlü mülakatın aynı gün yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı.

POLİS AKADEMİSİ 'NDEN DUYURU

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda spor mülakatı yerleri için şu ifadelere yer verildi:

2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Fiziki Yeterlilik Sınavına Katılacak Adayların Sınav Merkezleri ile Tarihleri Açıklandı.
2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında adaylar fiziki yeterlilik sınavına katılacakları sınav merkezlerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.  İlan edilen tarihte ve sınav merkezinde adaylar fiziki yeterlilik sınavına katılacaklardır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan duyuru tebliğ niteliğindedir. 

Adaylar Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir. 

SINAV GİRİŞ BELGELERİ İÇİN TIKLAYIN

SPOR İLE SÖZLÜ AYNI GÜN MÜ?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan 2019/1 bekçi alımı kılavuzunda spor ile sözlü mülakat aşamalarına ayrı ayrı yer verildi. Spor ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

1. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar.

2. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

a) Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

b) Fiziki yeterlilik sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır.

c) Fiziki yeterlilik sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılır. Komisyon tarafından başarısız adaylar hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verilir ve başarısız adaylar sözlü sınavına geçemezler.

3. Fiziki yeterlilik sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta, telefon vb. iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet üzerinden yapılan duyuru tebligat niteliğindedir.

Sözlü  için kılavuzda şu ifadelere yer verildi:

1. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) kendilerine duyurulacak yer ve zamanda sözlü sınav komisyonu tarafından sözlü sınava tabi tutulurlar.

2. Sınav esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.

3. Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavraması,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

4. Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Özetle bekçi alımında spor ile sözlü mülakat ayrı günlerde yapılacak. Sporu geçen adaylar için tarihler daha sonra duyurulacak.

Diğer bekçi adaylarından bilgi alış verişi için TIKLA

BEKÇİ ALIMI SÜRECİNDEN-YENİ BEKÇİ ALIMINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN