EGM Açıkladı: İşte 2021 ÖGG Sınav Tarihleri

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2021 yılı özel güvenlik görevlisi sınav tarihlerinin belli olduğuna yer verildi. İşte 2021 ÖGG sınav tarihleri

EGM Açıkladı: İşte 2021 ÖGG Sınav Tarihleri

2021 ÖGG sınav tarihleri belli oldu.

EGM'den bir son dakika açıklaması geldi. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2021 yılında Özel Güvenlik Görevlisi Sınavlarının ne zaman yapılacağına, eğitimlerin ne zaman biteceğine ve diğer detaylara yer verildi.

NASIL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLUNUR?

Güvenlik görevlisi olmak isteyen vatandaşların , bu kimlikleri veren kurslara katılması gerekmektedir. Kurslar ''Temel Silahlı Eğitim'' ve ''Temel Silahsız Eğitim'' olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kursu başarıyla tamamlayanlara özel güvenlik sertifikası ve kimlik kartı verilir.

Kursa katılanlar yapılacak sınava katılır ve sınavlarda başarılı olanlar ÖGG kartlarını alır.

DERSLER

Dersler ise şu şekilde:

DERSLER Saat
Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları 20
Güvenlik Tedbirleri 20
Etkili İletişim 12
Temel İlk Yardım 10
Kalabalık Yönetimi 10
Kişi Koruma 9
Yangın Eğitimi 8
Güvenlik Sistem ve Cihazları 5
Genel Kollukla İlişkiler 4
Uyuşturucu Madde Bilgisi 2
Silah Bilgisi ve Atış 20
TOPLAM 120

Silahlı özel güvenlik adaylarında uygulamalı poligon eğitimi vardır.

EN AZ 60 PUAN

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yılda 6 defa düzenlediği özel güvenlik sınavlarından herhangi birine girmeli ve en az 60 puan alarak sertifikayı kazanmanız gereklidir.

Kayıt yaptıran her kursiyerin toplamda ve peş peşe devam eden sınavlara girmek şartıyla 4 adet hakkı vardır. Bu hakların hiçbirinde sınavı kazanamazsa yeniden kayıt yaptırmak ve bütün işlemleri yenilemesi gerekir. Unutmadan, kayıt yaptıracak kursiyerin sabıka kaydının olmaması gerekir.

ÖZEL VE KAMUYA BİNLERCE ALIM YAPILACAK

Özel sektör ve kamu kurumlarına her sene binlerce özel güvenlik görevlisi alımı yapılıyor. İlanlar geldiğinde takipçilerimiz bilgilendireceğiz. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN