CTE İnfaz Koruma Memuru Alımında KPSS: İşte İşte İKM Son Alımda İl İl Taban Puanlar

İnfaz koruma memuru alımında bekleyiş aylardır devam ediyor. 2020 yılında KPSS'ye giren binlerce lisans, ön lisans ve lise mezunu ilanı bekliyor. İşte KPSS şartı ve son atamadaki illerde taban puanlar.

CTE İnfaz Koruma Memuru Alımında KPSS: İşte İşte İKM Son Alımda İl İl Taban Puanlar

İKM alımında KPSS taban puanlar kaç olur?

Aylardır beklenen ve hala gelmeyen infaz koruma memuru alımı için adayların en çok merak ettiği konu KPSS taban puanı oldu. 

EKİM'DE YAYIMLANACAKTI OLMADI OCAK'A ERTELENDİ HALA GELMEDİ

Geçen sene Eylül ayında açıklama gelmiş ve Ekim ayında ilanın gelmesi bekleniyordu. Ancak ilan gelmedi. Ocak ayının ikinci haftasında açıklama yapan Adalet bakanı Abdulhamit Gül, Ocak ayı bitmeden ilanın geleceğini söylemişti. Ancak Ocak ayı sona erdi ve Şubat ayının ortasına kadar gelmemize rağmen ilan hala yayımlanmadı. 

İKM ALIMINDA KPSS KAÇ OLACAK?

Adalet Bakanlığı, ülke genelinde cezaevleri bünyesine infaz koruma memuru alımı yapacak. Hala belli olmayan ilanda İKM alımı için KPSS puan şartı 70 olacak. 

En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak infaz koruma memuru alımında erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm en az boy şartı aranırken "Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)" denildi.

ÖNCEKİ ALIMDA ADLİYELER KAÇLA KAPATTI?

En son 2019 yılında infaz koruma memuru alımı yapıldı. O alımda illerin KPSS taban puanları şu şekildeydi:

Siz kaç puanla başvuru yapmayı düşünüyorsunuz? Kadın erkek infaz koruma memuru adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

İKM ALIMI NE ZAMAN?

İnfaz koruma memuru alımı başvuru tarihi hala belli değil. İlan tarihi belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN