CTE 400 İdare Memuru Alımı Başvuru Sonuçları Bekleniyor-İşte Mülakat Aşaması

CTE 400 idare memuru öğrenci alımı başvurusu 10 gün önce sona erdi. İlana başvuru yapan binlerce aday sonuçların ne zaman açıklanacağını , mülakatın nasıl olacağını araştırıyor. İşte detaylar.

CTE 400 İdare Memuru Alımı Başvuru Sonuçları Bekleniyor-İşte Mülakat Aşaması

CTE idare memuru alımı başvuru sonuçları bekleniyor.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 4400 idare memuru alımı yapılacağı açıklanmıştı. Kadın ve erkek cezaevlerinde yönetici olarak yetiştirilmek üzere yapılacak idare memuru öğrenci alımına başvurular 11 Aralık tarihine kadar alınmıştı. Lisans mezunu adaylar arasından KPSS 70 puan şartı ile yapılan alıma binlerce kişi başvuyru yaptı. Başvurusunu yapan adaylar , sonuçların açıklanması için beklemeye başladı. 

İDARE MEMURUNUN GÖREVİ NEDİR?

CTE tarafından yayımlanan broşürde idare memurunun görevleri, "İdare memuru, ceza infaz kurumlarında cezaevi müdürü ve cezaevi ikinci müdüründen sonra gelen yönetici personeldir. İdare memuru, amirlerinin gözetimi ve denetiminde yöneticilikte yetiştirilmek amacıyla kurum yönetim organizasyonu içerisinde kendisine ilgili mevzuatta verilen görevleri yapmaktadır." şeklinde açıklandı.

İDARE MEMURU MAAŞI

Söz konusu broşürde maaşlarla ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Göreve yeni başlayan bir idare memuru yaklaşık olarak aylık 4.500 TL maaş almaktadır. Ceza infaz kurumunda görev yapan personel fiili hizmet zammından yararlandığı için 2,5 yıl erken emekli olmakta ve 2,5 yılda fazla çalışmış gibi emeklilik tazminatından yararlanmaktadır. İdare memurlarının görevleri süresince ve emeklilikte silah taşıma hakkı da bulunmaktadır. Ceza infaz kurumlarında yönetici personel olarak görev yapacak idare memurları memurları ceza infaz kurumu yerleşkesi içinde bulunan kurum lojmanlarından boş lojman olması halinde yararlanabilmektedir. Yine ceza infaz kurumu yerleşkesi içinde yer alan sosyal tesislerden ve satış mağazalarından yararlanabildiği gibi yerleşke içinde kreş olması durumunda çocukları da kreşten yararlanabilmektedir. Bazı ceza infaz kurumu yerleşkeleri içinde ilköğretim ve lise düzeyende okullarda bulunmaktadır. Ceza infaz kurumları iş yurdu yönetiminde de görevde alabilen idare memurları iş yurdu faaliyetlerinden elde edilen gelirler doğrultusunda yıllık olarak 2000 – 6000 TL arasında kar payı alabilmektedir. Ceza infaz kurumunda görevli personel kuruma geliş ve gidişlerde servis imkanından da faydalanmaktadır."

SONUÇLAR BEKLENİYOR

CTE tarafından 11 Aralık 'a kadar alınan başvuruların üzerinden 10 gün geçti. İlana başvuru yapan binlerce aday sonuçların açıklanmasını bekliyor. 300 erkek alımı için 1500, 100 kadın alımı çin ise 500 aday mülakata çağrılacak. Sıralama KPSS puanına göre yapılacak. Sözlü sınav konuları şu şekilde:

- İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi 40, 
- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 20, 
- Genel kültür 40,

Mülakat puanlaması ise şu şekilde:

- İlgilinin davranışı ve genel fiziki durumu 50, 
- Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 50, 

Sonuçların açıklanacağı tarih henüz belli değil. Tarih belli olduğunda kamu bülteni sayfası olarak paylaşacağız. Mobil uygulamamızı indirerek takip edebilirsiniz.