Bursluluk Sınavı Konuları Açıklandı (Hangi Üniteler Olacak , İOKBS Ne Zaman?)

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu ve İOKBS 'de çıkacak soruların konularını duyurdu.

Bursluluk Sınavı Konuları Açıklandı (Hangi Üniteler Olacak , İOKBS Ne Zaman?)

2020 İOKBS sınav konuları hakkında açıklama.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada bursluluk sınavı 2020 yılı konularını duyurdu. 

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, "İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavına girecek öğrenciler, 1.dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacak" dedi.

Ziya Selçuk açıklamasında, "Bu sınava girecek öğrencilerimiz de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ayrıca bu sınava girecek 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz 9. sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz de sadece 9. sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar." dedi.

İOKBS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı, geçtiğimiz hafta katıldığı bir canlı yayında bursluluk sınavını ertelediklerini söyledi. Bakan Selçuk,  "25 Nisan'da yapılacak İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nı 6 Haziran'a erteledik." dedi.