Bursluluk Sınavı 2019 Ne Zaman? İşte Sınav ve Başvuru Tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılı Bursluluk Sınav tarihleri açıklandı. Peki Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? Başvurular ne zaman alınacak?

Bursluluk Sınavı 2019 Ne Zaman? İşte Sınav ve Başvuru Tarihi

Milyonlarca öğrenci ve ailelerini ilgilendiren sınavın tarihi belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2019 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10,11. sınıflar ve hazırlık sınıfı) 2019/İOKBS tarihinin belli olduğuna yer verildi. 

MEB yaptığı açıklamada 5,6,7,8,9,10 ve 11 'inci sınıflar ile hazırlık sınıflarında okumakta olan öğrencilerin Bursluluk sınavına 2 Haziran 2019 günü gireceklerine yer verildi. 

İOKBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacaktır

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

Geçtiğimiz yıl Mart ayının ikinci haftasında başlayan başvuruların bu yıl da Mart ayında başlaması bekleniyor. Sınav başvuruları başladığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamazlar. Tutuklu ve hükümlü öğrenciler bursluluk sınavına başvuramazlar.

BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Mevzuatta belirlenen kayıt ve kabul şartlarını taşımak.

Ortaokullar, imam-hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5 inci, 6 ncı, 7 nci ve 8 inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9 uncu, 10 uncu ve 11 inci sınıflarında öğrenci olmak. ç. Ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme cezası almamış olmak.

Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmak.

Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe kanununda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4(dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2017 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2018 Malî Yılı için tespit edilen 11.600,00 TL (onbirbinaltıyüz)’ yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2017 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır. Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler hariç ailenin fert başına düşen gelir, bu rakamı geçen öğrencilerin İOKBS başvuruları, kontenjan durumlarına bakılmaksızın kabul edilmeyecektir.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara