Bekçi Alımı Sınav Giriş Yerleri Belli Oluyor

7 bin bekçi alımı yazılı sınavı 20 Ekim günü yapılacak. 7 bin bekçi alımı için sınav giriş yerleri ise 11 Ekim günü açıklanacak.

Bekçi Alımı Sınav Giriş Yerleri Belli Oluyor

7 bin bekçi alımı yazılı sınavı için adayların sabırsız bekleyişi devam ediyor.

Seçim öncesi ilanına çıkılan ve başvuruları alındıktan sonra Temmuz ayında ön sağlık ve evrak teslimi aşamaları geride kaldı. Bu aşamaların ardından adaylar, yazılı sınav için beklemeye başladı. Ancak yazılı sınav için duyuru biraz geç geldi. Polis Akademisi, geçtiğimiz ay yayımladığı duyurusunda 7 bin bekçi alımı için yazılı sınavın 20 Ekim günü yapılacağını söyledi. Bekçi alımında yeni ilanı bekleyen ve yazılı sınava girecek olan adaylar Kamubulteni.com mobil uygulamasını indiriyor.

İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Çorum, Sivas, Gaziantep, Elazığ, Erzurum ve Batman 'da bulunan sınav merkezlerinde yapılacak olan bekçi yazılı sınavı 100 sorudan oluşacak ve adaylara 120 dakika süre tanınacak. 

YAZILI SINAVDA BAŞARILI OLMAK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKLİ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yayımlanan duyuruda bekçi alımı yazılı sınav değerlendirmesi için şu ifadelere yer verildi:

"Değerlendirme 100  tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50  ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir."

SINAV GİRİŞ YERLERİ 11 EKİM 'DE AÇIKLANIYOR

Bekçi alımı için sınav giriş yerleri 11 Ekim günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak. Sınav giriş yerleri açıklandığı anda Kamubulteni.com 'da olacak. Bildirim alarak haberdar olmak için aşağıdaki platformlardan Kamubulteni.com 'u takip edin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER