Bakan Selçuk'tan EKPSS Atama ve Engelli Memur Alımı Müjdesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında engelli memur alımına değindi ve ne zaman olacak? sorusuna cevap verdi.

Bakan Selçuk'tan EKPSS Atama ve Engelli Memur Alımı Müjdesi

Çalışma Bakanı'ndan engelli memur alımı açıklaması.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,  3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile Bakanlıkça çevrim içi olarak düzenlenen, "Herkes İçin Erişilebilirlik Programı"na katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Engellilerin Türkiye'de karşılaştığı sorunlara değinen Bakan Selçuk,  "Engelli kardeşlerimizi yılda bir kez değil, her an gözeten bir yönetim anlayışına sahip olduğunuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Hamdolsun, bu süreçte hem engelli hakları hem de engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi bakımından oldukça iyi bir noktaya ulaştık."" dedi.

KAmuda çalışan engelli personellere değinen Bakan Selçuk, "Şu anda kamu kurum ve kuruluşlarındaki kontenjanımızdaki doluluk oranı da yükselmiş durumda. Uyguladığımız istihdam politikaları neticesinde bugüne kadar 405 bine yakın engelli kardeşimizi iş hayatıyla buluşturduk. Engellilerimizin iş becerileri, yetenekleriyle uyumlu işlere yerleştirilmelerini önemsiyoruz. Bu anlamda İŞKUR'yun Engelli İş Koçluğu uygulaması ile de yaklaşık 1000 engellimize sürdürülebilir istihdam sağladık." dedi.

Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, kamuya yapılacak engelli memur alımına değindi ve binlerce engelli vatandaşın atama beklediğini söyledi. Çelebi, Bakan Selçuk'tan atama konusunda müjde  beklediklerini söyledi. Bu soruya Bakan Selçuk, "İnşallah ocak başında engelli ataması gerçekleştireceğiz, bunu sivil toplum kuruluşlarımıza söylemek isterim." şeklinde yanıt verdi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA