AUZEF Sınavında 20 Soru Yanlış Çıktı: Tüm Öğrencilere +5 Puan

AUZEF sınav sonuçlarının ardından açıklama geldi. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Şahin bir açıklama yaptı ve 20 soruda hata olduğunu, öğrencilere +5 puan verildiğini söyledi.

AUZEF Sınavında 20 Soru Yanlış Çıktı: Tüm Öğrencilere +5 Puan

AUZEF sınav sonuçları sonrası açıklama: Tüm öğrencilere +5 puan.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Dekanı Prof. Dr. Levent Şahin bir son dakika açıklaması yaptı. Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Prof. Dr. Şahin, sınav sonuçları için yapılan itirazların 48 saat içinde sonuçlandırılacağını söyledi. 

ÖĞRENCİLERE +5 PUAN

Prof. Dr. Şahin açıklamasının devamında, 20 adet sınav sorusunda kapsam dışı bilgi, maddi hata, mükerrer ya da çeldirici şık olduğunun tespit edildiği , bu sınavlara giren öğrencilere 5 puan fazla  verildiğine yer verildi.

İşte o açıklama:

"Değerli öğrencilerimiz; AUZEF sınavları kapsamında çözüm merkezi, sınav tutanakları ve dilekçe yoluyla alınan itirazlar, toplam 48 saat içinde sonuçlandırılmak üzere Ölçme ve Değ. Bürosu tarafından toplanmakta ve Prog. Bilim Kurulu ve ilgili öğretim üyelerine teslim edilmektedir.

Tüm itirazlar, ilgili Kurullar tarafından 8 saat içinde incelenerek değerlendirilmekte ve inceleme sonuçlarına göre sınavlar ilan edilmektedir. AUZEF 2019-'20 Güz dönemi Final sınavlarında 129 derse ait 390 adet sınav sorusuna itirazda bulunulmuştur.

Yapılan incelemeler sonucu 20 adet sınav sorusunda kapsam dışı bilgi, maddi hata, mükerrer ya da çeldirici şık olduğu tespit edilmiş ve iptali uygun görülerek ilgili sınavlara giren tüm öğrencilere +5 puan olarak eklenmiştir.

Sonuçların hayırlı olmasını dilerim."

ÇOĞU SONUÇ VİZE İLE AYNI

Birçok aday , sınav sonucunun vize ile aynı olduğunu söyleyerek sonuçların hatalı olduğunu söylüyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından sınav sonucu hakkındaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

AUZEF sınav sonucu ve bütünleme sınav tarihi için TIKLAYIN

Kadın erkek AUZEF öğrencileri bu sayfada : TIKLA KATIL