Askerlik Şartsız En Az İlkokul: Sözleşmeli Er Alımı Seçim Aşamaları Başladı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı yapıyor. MSB yaptığı duyuruda başvuru yapanların seçim aşamalarına alınmaya başladığını duyurdu.

Askerlik Şartsız En Az İlkokul: Sözleşmeli Er Alımı Seçim Aşamaları Başladı

Sözleşmeli er alımı süreci başladı.

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı resmi sayfasından yayımlanan duyuruda , Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarına binlerce sözleşmeli er alımı yapılacağına yer verildi. Söz konusu ilan için başvurular geçtiğimiz aya kadar alınırken başvuru sonuçları açıklandı ve seçim aşamaları başladı.

PERTEM DUYURUSU

MSB PERTEM aracılığıyla yayımlanan duyuruda , sözleşmeli er alımı seçim aşamalarının 16 Aralık 2019 günü başladığı ve 3 Ocak 2020 tarihine kadar devam edeceğine yer verildi. 

MSB'den alınan bilgilere göre adayların spor aşamasında zorlandığı ve en çok elemelerin bu aşamada olduğu bildirildi. Siz de aşağıdaki yorum kısmından tecrübelerinizi  uyarılarını ve merak ettiklerinizi yazıp diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

Başvuru sonucu ve mülakat tarihinizi görmek için tıklayın

Mülakata girecekler bu sayfada >>  TIKLA KATIL

SEÇİM AŞAMALARI

Sözleşmeli er alımında seçim aşamaları şu şekilde;

- Evrak Kabul

- Fiziki Değerlendirme (boy ve kilo oranlarının kontrolü)

- Fiziki Yeterlilik Testi

- Mülakat

- Sağlık raporu işlemleri ve güvenlik soruşturması

EVRAKLAR

Sözleşmeli er alımında adayların yanlarında getireceği evraklar şu şekilde;

BOY KİLO AŞAMASI

Adaylarda aranacak boy kilo şartı şu şekilde; (Not: Sözleşmeli er adaylarında ağırlık üst sınırı tablodaki üst sınırdan 10 kg fazla olabilir)

SPOR AŞAMASI

Sözleşmeli er alımında adaylar mekik, şınav, hedef koşusu ve 1500 metre koşu aşamasına tabi tutulacak. 

(*) Hedef koşusu, 35 metre uzunluğu olan parkurda gerçekleştirilir. Aynı kulvar üzerinde ve başlangıç noktasından 15 m, 20 m, 30 m ve 35 m uzaklıklarda hedefler vardır. Her bir hedefin üzerinde ikişer adet tahta vardır. Adaylar başlangıç noktasından koşuya başlarlar. Önce, 35 m uzaklıktaki hedefteki tahtalardan bir tanesini alır başlangıç çizgisinde bulunan sepete atar. Daha sonra tek kalan diğer tahtayı alıp sepete atar. Aday uzaktaki hedeften başlayarak yakındaki hedefe doğru sırayla koşar ve tek tek tahtaları toplayıp sepete atar. Koşu en son tahtayı sepete atıp ve bitiş çizgisini (başlangıç ve bitiş çizgileri aynı yerdir) geçtikten sonra tamamlanır. Adaylar toplam 400 m koşmuş olur

AYNI GÜN

Sözleşmeli er alımında adaylar aynı gün seçim aşamalarını tamamlayacak ve başarılı olanlar sağlık kurulu raporu için hastaneye sevk edilecek.

SÖZLEŞMELİ ER, UZMAN ERBAŞ VE TÜM ASKER PÖH ALIMLARI İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN