AÖF Sınavları Başlıyor (ATA-AÜ-AUZEF Online Sınav Nasıl Olacak , Saat Kaçta Başlayacak?)

AÖF öğrencilerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada vize sınavlarının internet üzerinden başlayacağına yer verildi. Peki sınav internet üzerinden nasıl olacak? AÖF sınavları saat kaçta hangi internet sitesi üzerinden yapılacak? İşte detaylar.

AÖF Sınavları Başlıyor (ATA-AÜ-AUZEF Online Sınav Nasıl Olacak , Saat Kaçta Başlayacak?)

AÖF sınavları başlıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle merkezi ve üniversite sınavları iptal edilmişti. Geçtiğimiz ay bir karara varıldı ve sınavların internet üzerinden online olarak yapılmasına karar verildiği bildirildi. Anadolu Üniversitesi , Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi tarafından yayımlanan duyurularda sınavların belirli tarihler arasında internet üzerinden yapılacağına yer verildi. 

SINAV TARİHLERİ

3 üniversite tarafındna yayımlanan duyurularda sınav tarihlerine yer verildi. İşte yayımlanan duyurular:

Anadolu Üniversitesi:  Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Sınav Giriş Sistemi 18 Nisan 2020 tarihinde erişime açılacaktır.

Atatürk Üniversitesi:  28-29 Mart 2020 tarihlerinde yüz yüze yapılması gereken ancak Covid-19 salgını (pandemi) nedeni ile ertelenen bahar yarıyılı ara (vize) sınavının, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile pandemi planı çerçevesinde yapılan istişareler neticesinde,  online olarak yapılması kararlaştırılmıştır. Online vize sınavı 04-15 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

İstanbul Üniversitesi (AUZEF): Bahar Yarıyılı Ara Sınavları için sistemimiz, 1 Haziran 2020 – 14 Haziran 2020 tarihleri arasında erişiminize açık olacaktır. 

SINAVLAR BAŞLIYOR

Anadolu Üniversitesi vize sınavları 18 Nisan 2020 günü başlayacak. Cumartesi günü başlayacak sınavlar 7 Mayıs 2020 tarihine kadar devam edecek. Sınav ekranı 20 gün boyunca açık olacak. 

Anadolu üniversitesi tarafından yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Sınavınıza, Üniversitemiz resmî web sitesinde yer alan Sınav linkine tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

Sınav sistemimiz 18 Nisan – 7 Mayıs 2020 tarihleri arasında, 20 gün boyunca sizlerin erişimine açık olacaktır.

Bu 20 günlük süreçte, sorumlu olduğunuz ders ya da derslerinize ait sınavlarınızı, istediğiniz gün ve saatte sisteme giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Ancak belirtilen tarihin son günlerine kalmanızın, bağlantı problemlerine yol açabileceğini de göz önünde bulundurmanızı rica ederiz

www.anadolu.edu.tr adresinden yönlendirme linki ile sınav sayfasına geçiş yaptıktan sonra, T.C. kimlik numarası ya da @anadolu.edu.tr uzantılı e-posta adresi ve şifrenizle sisteme giriş yapabilirsiniz. Burada, sorumlusu olduğunuz dersleri görüntüleyebileceksiniz.

Daha önceki sınavlarınızda olduğu gibi her bir ders 20 sorudan oluşacak ve her bir dersi cevaplamanız için süreniz 30 dakika olacaktır

Sınavınız başlamadan önce sınav ekranı üzerinden sınav süresince tabi olduğunuz kuralları dikkatle okuyarak onaylamanız gerekmektedir.

Sınav başladığında ekranda yalnızca bir soru görülecektir. Soruyu cevaplandırarak ya da boş bırakarak bir sonraki soruya ilerleyebileceksiniz. Sorular arasında ileri ya da geri gidilme imkânı olmadığı için işaretleme yapmadan geçtiğiniz soru boş bırakılmış olarak kabul edilecektir.

Tüm sorularla ilgili işaretlemelerinizi yaptığınızda ya da size verilen 30 dakikalık süre dolduğunda “BU DERSİN SINAVI BİTMİŞTİR” uyarısını göreceksiniz. Bu uyarıyı gördüğünüzde sınavınız tamamlanmış olacaktır.

18 Nisan’dan itibaren, sınavınızı tamamlayamadan oturumunuz herhangi bir nedenle (elektrik kesintisi, internet bağlantı sorunu vb.) sonlanırsa, son gün olan 7 Mayıs’a kadar sınavınıza kaldığınız yerden devam ederek sınavınızı tamamlayabileceksiniz.

Ancak 7 Mayıs’a kadar sınavlarınızı tamamlayamama durumunuzda sınav sistemi erişiminize kapanacak ve cevaplandırmadığınız sorular boş bırakılmış kabul edilecektir

Sınav sorularının kişiye özel olması nedeniyle sınav ortamında yalnız bulunmanız ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağı olmadan ya da kimseden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüsünüz.

Sınav sorularının her türlü ortamda kopyalanması ve paylaşılması, yasalarımızca suç teşkil etmekte ve bu tür eylemlerin cezai sorumluluğu bulunmaktadır.

Herhangi bir etik ihlalde bulunduğu tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Her türlü sorunuz ve talebiniz için aosdestek.anadolu.edu.tr iletişim ve çözüm masamıza uluşarak sorularınıza ve taleplerinize yanıt bulabilirsiniz.

AÖF SINAV BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN...

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN