AÖF 3 Ders Sınav Tarihi ve 3 Ders Sınav Şartları Netleşti

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, üç ders sınav tarihleri ve sınav katılım şartlarını arayan öğrenci sayısında patlama yaşandı. Peki, AÖF 3 ders sınavı ne zaman yapılacak, 3 ders sınavı nedir, 3 ders sınavına kimler katılabilir? bu soruların yanıtları ve çok daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.

AÖF 3 Ders Sınav Tarihi ve 3 Ders Sınav Şartları Netleşti

AÖF 3 Ders Sınav Tarihi ve Sınava Katılım Şartları

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ilgili sınav sonuçlarına göre başarısız olan daha önce tek ders sınavı olarak bilinen , daha sonra üç ders sınavı olarak düzenlenen ilgili sınavın tarihlerini araştırmaya başladı. AÖF Üç Ders Sınavı notu, dönem sonu sınavı notu yerine geçiyor. Başarı notu, sınav uygulanan her ders için dönem içi notları ile 'Üç Ders Sınavı' notunun yüzdeleri alınarak belirlenir. AÖF tarafından paylaşılan sınav takvimine göre AÖF 3 ders sınavı 20 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak.  AÖF Güz Dönemi Ara Sınavı 24-25 Kasım 2018 tarihlerinde, Güz dönemi dönem sonu sınavları ise 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde uygulanmıştı. AÖF sınav takvimine göre Bahar Dönemi Ara Sınavı'nın 13-14 Nisan 2019 tarihleri arasında, 2018-2019 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı ise 20 Temmuz'da uygulanacak.

AÖF 3 Ders Sınavı Katılım Şartları

Kayıtlı oldukları bölümlerde/programlarda tüm dersleri almış ve en fazla üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler "Üç Ders Sınavı"na girebilir.

Öğrencinin, güz ve bahar dönemlerinde toplamda en fazla üç başarısız dersi varsa ve bu derslere ilgili öğretim yılı dönemlerinde kayıt yaptırmışsa “Üç Ders Sınavı”na girebilir.

Lisans öğrenimini sürdürürken önlisans mezunu olmak isteyen ancak ilk 4 yarıyıldan başarısız dersi bulunan öğrenci, "Üç Ders Sınavı"na giremez.

(DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenci, "Üç Ders Sınavı"na giremez.

AÖF Sınavlarıyla ilgili tüm gelişmeleri takip etmek, kamu ve özel sektör iş fırsatlarından anında haberdar olmak , ekonomi haberlerini cep telefonunuza bildirim olarak alabilmek için kamu bülteni mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın.

AÖF SINAV SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANMIŞTI!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sınav sonuçları açıklandı. AÖF'ten beklenen sonuç duyurusu geldi. 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde dört oturumda gerçekleşen AAÖF final sınav sonuçlarına Ekampüs sorgulama sayfasından erişim sağlayabiliyor.

Sınav sonuçlarına erişim için TIKLAYIN.