Akademi'den 2018 PMYO Duyurusu: Parkur Yayımlandı

Polis Akademisi Başkanlığı 2018 yılı PMYO polis alımı fiziki yeterlilik sınavı parkurunu açıkladı. Akademi 'den yapılan açıklama ve diğer detaylar haberimizde.

Akademi'den 2018 PMYO Duyurusu: Parkur Yayımlandı

Polis Akademisi Başkanlığı 'ndan bir son dakika duyurusu geldi.

Akademi resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan duyuruda 2018 yılı PMYO polis alımı fiziki yeterlilik sınavı parkur talimatlarına yer verildi.

Akademi 'den bugün yapılan açıklamada, 2018 Polis Meslek Yüksek Okullarına polis alımı kapsamında 2500 öğrenci alımı yapılacağı, söz konusu alım için geçtiğimiz ay alınan başvuruların ardından parkur talimatlarına yer verildi.

Yayımlanan duyuru ve parkur talimatları şu şekilde;

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.

Fiziksel Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, fiziksel yeterlilik sınavı komisyonu ve sınava katılan aday tarafından görülebilecek nitelikteki dijital fotoselli süreölçer ile yapılacaktır. Dijital fotosel cihazının başlama ve bitiş kısmındaki fotoseller arasındaki mesafe en az (3) üç metre genişlikte olacaktır.

Yapılacak hareketlerle ilgili olarak;

Öncelikle adaylara gruplar halinde fiziksel yeterlilik parkuru tanıtılacaktır. Adaylara parkuru tanıtım esnasında veya sınav esnasında oluşabilecek herhangi bir sakatlık durumunda fiziksel yeterlilik sınav komisyonu sorumlu değildir. Daha sonra komisyonca ismi okunan aday komisyona kimliğini vererek kendini tanıttıktan sonra parkurun başlama noktasına gelip ve kameraya doğru dönüp kendisini bir kez daha tanıtarak parkura doğru döner.

PARKUR İSE ŞU ŞEKİLDE;

Kamubulteni.com | Ankara