AK Parti Açıkladı: EKPSS ile 3 Bin Memur Alımı Yapılacak

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin yaptığı açıklamada kamuya EKPSS ve kura ile 3 bin engelli memur alınacağını söylemişti. 3 binlik kadroya tepki İYİ Parti'den geldi.

AK Parti Açıkladı: EKPSS ile 3 Bin Memur Alımı Yapılacak

EKPSS ile 3 bin memur alınacak.

EKPSS ve kura ile Ocak ayında kamuya engelli adaylar arasından 3 bin memur alımı yapılacağı açıklandı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin yaptığı son dakika açıklamasında, kamuya engelli kadrolarına 3 bin yeni engelli atamasının yapılacağını söyledi. İYİ Partili Dervişoğlu , 3 binlik atama sayısına tepki gösterdi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, 3 bin atamanın yeterli olmadığının altını çizerek şunları söyledi:

"97.646 aday 2020 EKPSS sınavına girmiştir, bunların dışında kura başvuruları da yapılmıştır. Geçen seneki sınav ve kuraya girenlerle birlikte kamuya atanmayı bekleyen yaklaşık 200 bin engelli aday mevcuttur. Buna karşılık, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili tarafından, sadece 3 bin yeni atamanın yapılacağı duyurulmuştur. Bu sayı ihtiyacı karşılamakta oldukça düşük kalmaktadır. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2020 Mart Engelli ve Yaşlı İstatistik Bülteni’ne göre, toplam engelli kontenjan açığı 7.119 olarak açıklanmıştır.

Ocak ayında 3 bin yeni atama değil, kamuda hâlen boş olan 7.119 kişilik kontenjanı dolduracak bir biçimde planlama yapılmasını talep ediyoruz. Kamudaki yüzde 3’lük engelli kotası ise artık ihtiyacı karşılamamaktadır, bu rakamın yüzde 6’ya çıkarılmasını öneriyoruz."

EKPSS MEMUR ALIMI OCAK AYINDA

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Zehra Zümrüt Selçuk, Ocak ayında 3 bin atama yapılacğını söyledi. Atama duyurusu geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN