Adalet Bakanlığı ve CTE 12713 Personel Alımı Sözlü Mülakat Sonuçları Ne Zaman? Adliye Mülakat Sonuç Tarihi Belli mi?

Adalet Bakanlığı 12 bin 713 kamu personeli alımında sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, icra katibi, mübaşir ve diğer kadrolara yapılan personel alımında sözlü mülakat sonuçları bekleniyor. İşte detaylar.

Adalet Bakanlığı ve CTE 12713 Personel Alımı Sözlü Mülakat Sonuçları Ne Zaman? Adliye Mülakat Sonuç Tarihi Belli mi?

CTE ve Adalet Bakanlığı sözlü mülakat sonuçları ne zaman?

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü taraıfndan Haziran ayında ilan yayınlandı ve 12 bin 713 personel alımı için başvurular Temmuz ayında alındı. 

Zabıt katibi, mübaşir, şoför, aşçı, teknisyen, avukat, hizmetli, psikolog, sosyal çalışmacı, istatistikçi, icra katibi, öğretmen, veteriner, infaz ve koruma memuru, cezaevi katibi, hemşire, kaloriferci kadrolarına 81 şehirde yapılan personel alımı için ilk aşamalar Ağustos ayında yapıldı. 

İlk seçim aşamalarını geçen adaylar Eylül ayının ikinci haftasındna itibaren sözlü mülakatlara alındı. Sözlü mülakata giren adaylara sorular soruldu. Sözlü mülakat puanlaması şu şekilde;

  • İlgilinin istihdam edileceği pozisyonun gerektirdiği mesleki bilgi (40 puan),
  • Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi (20 puan),
  • Genel kültür (20 puan),
  • Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği (20 puan)

Sözlü mülakat aşamasına giren adaylara puan verilecek ve KPSS puanı ile aritmetik ortalaması alınacak. Aritmetik ortalamanın sonucuna göre adaylar sıralamaya tabi tutulacak. 

Sıralamada ASIL listeye girmeye hak kazanan adaylar görece başlamaya hak kazanacak.

SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mülakatlara giren on binlerce ada, Adalet Bakanlığı ile CTE personel alımı mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Adalet Bakanlığı ve CTE 'den , sözlü mülakat sonuçları hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. 

Ancak geçtiğimiz yıla baktığımızda mülakat sonuçlarının 2-3 ay sonra açıklandığı görüldü. Bu yıl da yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2-3 ay içinde açıklanması bekleniyor. Kasım sonunda veya Aralık ayında sonuçlarının açıklanması ile adayların yeni yılda iş başı yaptırılması bekleniyor.

SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN