7 Bin Bekçi Alınıyor: Yazılı Sınav Öncesi Önemli Uyarı !

EGM'ye 7 bin bekçi alımı yapılıyor. Polis Akademisi tarafından alınan başvuruların ardından önümüzdeki 20 Ekim günü yazılı sınav yapılacak. Yazılı sınav öncesi Kamubulteni.com 'dan adaylara önemli uyarı geldi.

7 Bin Bekçi Alınıyor: Yazılı Sınav Öncesi Önemli Uyarı !

7 bin bekçi alımı için başvurular geçtiğimiz aylarda alınmıştı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alınan başvuruların ardından yazılı sınav tarihi de Eylül ayında duyuruldu. 7 bin bekçi alımı için sınav 20 Ekim günü yapılacak. 

İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Çorum, Sivas, Gaziantep, Elazığ, Erzurum ve Batman 'da yapılacak yazılı sınav için giriş belgeleri 11 Ekim günü adayların erişimine açılacak. Bekçi alımı yazılı sınav giriş yerleri açıklandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Sınava sayılı günler kala adaylar çalışmalarını hızlandırdı ve heyecanla yazılı sınav gününü beklemeye başladı. Bekçi alımı için yazılı sınava girecek adaylara önemli uyarı Kamubulteni.com 'dan geldi. 

ATAMA PUANI ÜÇ SINAVIN PUANINA GÖRE YAPILACAK

Bekçi alımında 3 aşama var. İlk aşama yazılı sınav. Yazılıda 50 'yi geçen adaylar spor mülakatına alınacak. Sporda 60 ve üzeri alan adaylar son aşama olan sözlü mülakata girmeye hak kazanacak. Sözlüde de 70 'i geçenler sıralamaya alınacak. 

Ancak burada bilinmesi gereken şey, yazılıda 50, sporda 60, sözlüde 70 almanız bekçi olacağınız anlamına gelmemektedir. Bu üç sınavdan taban puanları geçerseniz, sıralamaya girmeye hak kazanırsınız. Ancak bu barajı geçen kişilerin çok olması durumunda puanınız düşükse ASIL ya da YEDEK listeye giremeyebilirsiniz. Sıralamada ASIL adaylar önce çağrılacak. ASIL adaylardan gelmeyenlerin veya sağlık ile güvenlik soruşturmasında elenenlerin yerine yedekten aday çağrılacak. 

PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Bekçi alımı için başarı puanı hesaplaması, yazılı sınavın yüzde 25 'i, sporun yüzde 25 'i ve sözlü mülakat puanının yüzde 50 'si alınarak hesaplanır. Yazılı ve sporda iyi puan almanız,sizi sözlüde oldukça avantajlı yapacaktır.

10 BİN YENİ BEKÇİ ALINACAK

EGM, 7 binlik alımın ardından 10 bin bekçi daha alacak. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER