26. Dönem POMEM Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

26. dönem POMEM ile Polis Akademisi 7 bin kadın erkek polis alımı yapacak. Peki en az ön lisans mezunu adaylar arasından yapılan polis alımında sonuçlar ne zaman açıklanacak? Spor aşaması ne zaman olacak? İşte detaylar.

26. Dönem POMEM Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

26. dönem POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

Polis Akademisi Başkanlığı 26. dönem POMEM 7 bin kadın erkek polis alımı başvurusu sona erdi. 25 Ekim 2019 günü saat 17,00 'da başvuru ücreti yatırma işlemi sona ererken; ücretini yatıranların internet başvurusu saat 23,59 'da sona erecek.

Başvuruların sona ermesinin ardından adaylar , sonuçların ne zaman açıklanacağını , spor ve diğer aşamalarının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizde 26. dönem POMEM polis alımı detaylarına yer verdik.

KONTENJAN DAĞILIMI

26. dönem POMEM kapsamında Polis Akademisi, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu 5.040 erkek, 560 kadın, önlisans mezunu 1.260 erkek, 140 kadın aday olmak üzere toplam 7000 polis alımı yapacak.

SPOR AŞAMASINA GİDENLERİN YANINDA GÖTÜRECEKLERİ EVRAKLAR

  • T.C. kimlik numarası yazılı beyanı,
  • Sınav başvuru dilekçesi, tam ve eksiksiz olarak doldurulacaktır.
  • Sağlık Bilgi Formu, tam ve eksiksiz olarak doldurulacaktır. (sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, sağlık bilgi formu www.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.)
  • Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavı Parkuruna Katılmasına Engel Sağlık Probleminin bulunmadığına dair beyanı, (sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, söz konusu evrak www.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.)
  • Mezuniyet bilgisi mezun olduğu üniversite tarafından YÖK sistemine işlenmemiş olan adaylar diploma veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisini getirecektir. Diğer adaylar mezuniyetine ilişkin herhangi bir belge getirmeyecektir. 
  • Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,
  • Kendisi ve evli ise eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanları, 
  • Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi,
  • Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş veya Çocuklarından, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneği,
  • Sınav Giriş Belgesi,
  • Erkek adaylar için terhis, tecil veya askerlik durum belgesi.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

POMEM başvuru sonuç tarihi belli değil. 26. dönem POMEM mülakatları için 25. dönem 500 PÖH alımı spor aşamalarının sona ermesi gerekiyor. PÖH mülakatlarının Kasım ayının başında başlaması ve ortalarında sona ermesi bekleniyor. 

PÖH mülakatlarının sona ermesinin ardındna Kasım ayının son günlerinde 26. dönem POMEM sonuç duyurusunun gelmesi bekleniyor. 

KAÇ KİŞİ BAŞVURU YAPTI?

POMEM 'e başvuru yapan aday sayısı henüz açıklanmadı. 

POMEM SONUÇLARINDAN VE MÜLAKAT SÜRECİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN