2021 LGS Sorularında Değişiklik

2021 yılında Liselere Giriş Sınavında bazı soru tarzlarında değişiklik yapılacağı açıklandı. Gelen son dakika bilgisine göre Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilim Kurulunun önümüzdeki günlerde toplanacağı ve orta öğretim puanının dikkate alınıp alınmaması görüşülecek.

2021 LGS Sorularında Değişiklik

LGS'de hangi konulardan soru çıkacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve 2021 yılı Liselere Giriş Sınavının 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacağına yer verildi. Sınav için 3 aydan az süre kala en çok araştırılan konu, sınavda sorulacak sorular oldu.

MEB'den bir son dakika haberi geldi ve 2021 yılı LGS'de bazı konulardan soru çıkmayacağına yer verildi. 

Sınavda geri sayımda sona gelinmesi ile birlikte ailelerin de talepleri sosyal medyada yükseliyor. Aileler, bu sene pandemi nedeniyle uzaktan eğitim olduığunu , bu nedenle ortaöğretim başarı puanının dikkate alınmamasını talep ediyor. Liselere yapılacak yerleştirmelerde bu puanın dikkate alınmmaması isteniyor. 

Tavsiyelerin alınması sonrası Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilim Kurulu toplanacak ve toplantıda tavsiye kararları değerlendirilecek.  Orta öğretim başarı puanının dikkate alınıp alınmaması konusu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

LGS'DE DEĞİŞİKLİK

2021 yılında Liselere Giriş sınavı'nda Türkçe'de dil bilgisinden soru sorulmayacağı bildirildi. Sınavda öğrencilerin muhakeme ve tahlili ölçmeye yönelik sorular sorulacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA