2021 KPSS Başvuruları Nasıl Yapılıyor?

2021 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik için başvuru işlemlerinde sona geliniyor. Peki KPSS lisans başvuru işlemleri nasıl ve nereden yapılıyor?

2021 KPSS Başvuruları Nasıl Yapılıyor?

Memurluğa girişte ilk adım olarak görülen Kamu Personeli Seçme Sınavına bu yıl lisans düzeyinden girecek adaylar sınav başvuru işlemlerine geçtiğimiz günlerde başlamıştı.

Sınav başvuruları ÖSYM’nin resmi internet sayfasından kolaylıkla yapılabiliyor. Adayların başvuru işlemlerini gerçekleştirebileceği sayfa Aday İşlemleri Sistemi sayfası.

Adaylar, ais.osym.gov.tr adresine girip, buradan T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle başvurularını kolaylıkla tamamlayabilirler. Sınav ücreti için ise başvuru kılavuzunu incelemeleri gerekiyor. ÖSYM tarafından bu yıl belirlenen sınav başvuru ücretleri, sınav tarihleri, sınav sonuç açıklama tarihleri ve diğer ayrıntılara resmi sayfadan kolaylıkla erişim mümkün.

BAŞVURU DUYURUSU GEÇTİĞİMİZ GÜN YAYIMLANMIŞTI

ÖSYM duyurusunda KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavının GY-GK oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumunun 1 Ağustos'ta yapılacağı, Alan bilgisi oturumlarının ise 7-8 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirileceği kaydedildi. 

Söz konusu açıklamada ÖABT'nin 15 Ağustos'ta uygulanacağı hatırlatılırken, sınava başvuruların 28 Mayıs'ta başlayacağı kaydedilmişti. Başvurular 14 Haziran 2021 tarihine kadar ais.osym.gov.tr adresinden yapılabilecek. 

KPSS  İLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK, KADIN ERKEK DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNABİLMEK İÇİN KAMU BÜLTENİ UYGULAMASINI İNDİR.

TAKİP ETMEK İÇİN ==> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kamubulteni

KPSS Başvurularıyla Birlikte Sınav Ücreti Tartışmaları da Başladı 

2018, 2019, 2020 yılları ile 2021 yıllarına ait KPSS sınav ücretleri haberlerine göz atmak için https://www.kamubulteni.com/kpss/2018-2019-2020-ve-2021-yillarina-ait-kpss-sinav-ucretleri-kpss-h38736.html