2021 KPSS Başvuru Kılavuzunun Yayımlanması Bekleniyor ! 2021 KPSS Tarihleri

2021 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girecek adayların heyecanlı bekleyişi sona eriyor. KPSS için başvuru işlemleri 28 Mayıs 2021 tarihinde yayımlanacak.

2021 KPSS Başvuru Kılavuzunun Yayımlanması Bekleniyor ! 2021 KPSS Tarihleri

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca bu yıl lisans düzeyinden uygulanacak Kamu Personeli Seçme Sınavına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

ÖSYM'nin paylaştığı sınav takvimine göre ilgili sınav için başvurular 28 Mayıs 2021 tarihi itibariyle alınmaya başlanacak. Başvurular 14 Haziran'a kadar devam edecek.

Başvurular ÖSYM'nin resmi sayfası ve resmi mobil uygulamalarıyla gerçekleştirilebilecek.

Başvuru yapacak adaylar, kılavuza ve diğer detaylara ÖSYM'nin www.osym.gov.tr adresiinden erişim sağlayabilecekler.

Sınavlar ne zaman olacak?

KPSS GY GK ve Eğitim Bilimleri 1 Ağustos'ta, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) 1. Gün 7 Ağustos'ta, 2. Gün ise 8 Ağustos'ta uygulanacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) için belirlenen tarih ise 15 Ağustos olarak açıklandı.

Adaylar sınav soruları ve cevap anahtarlarına sınavdan kısa süre sonra ÖSYM'nin resmi sayfaları ve mobil uygulamalarından erişebilecekler. Sınavlara ait sonuç duyurusunun ise herhangi bir değişiklik olmaması halinde 16 Eylül 2021 tarihinde sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edilmesi bekleniyor.

KPSS ile memur alımlarına ilişkin tüm gelişmeleri takip etmek, yeni iş haberlerinden anında haberdar olmak için Türkiye'nin en beğenilen sayfasına katılabilirsiniz. Katılım isteği için TIKLAYIN.