2020/2 ALES Başvurusu Başlıyor-İşte Sınav Ücreti

2020 yılının 2. dönem ALES başvurusunda geri sayım devam ediyor. Sınav başvurusu önümüzdeki hafta başlıyor. İşte başvuru tarihi ve sınav başvuru ücreti.

2020/2 ALES Başvurusu Başlıyor-İşte Sınav Ücreti

2020/2 ALES başvurusu başlıyor. İşte ücreti.

ÖSYM Başkanlığı resmi internet adresi , 2020 yılı sınav takvimi sistemi üzerinden yayımlanan duyuruda 2020 yılının ikinci ALES 'inin ne zaman yapılacağına yer verildi. Lisans mezunu adayların Yüksek lisans yapması için katılacağı akademik personel ve lisansüstü eğitimi giriş sınavı bu sene 2. defa yapılacak.

İlk sınav geçtiğimiz aylarda yapıldı ve sonuçları , Eylül ayının ilk günlerinde açıklandı. İlk sınava başvuru yapamayan, başvuru yaptığı halde coronavirüs nedeniyle sınava girmeyen ve istediği puanı alamayan adaylar, 2020 yılının ikinci ALES sınavına başvuruların ne zaman başlayacağını , başvuru ücretinin ne olacağını kamubulteni.com 'a sordu. Biz de gelen yoğun sorular üzerine adayları bilgilendirmek için bu yazımızı kaleme aldık.

ALES BAŞVURUSU ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLIYOR

2020/2 ALES başvuruları 1 Ekim 2020 günü başlayacak. 1 Ekim Perşembe baaşlayacak başvurular 12 Ekim tarihine kadar devam edecek.

ALES BAŞVURU ÜCRETİ

ALES 'e başvuru yapacaklar , önce ais.osym.gov.tr adresi üzerinden müracaatını yapacak. Ön başvurusunu yapanlar , başvuru ücretini yatırıp müracaatını tamamlayacak ve sınavı bekleyecek. 2020 yılı 1. dönem ALES başvuru ücreti 130 TL'ydi. 2. dönem sınav ücretinin de 130 TL olması bekleniyor.

ALES NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruların alınmasının ardından adaylar sınavı bekleyecek. sınav ise 6 Aralık 2020 tarihinde yapılacak. Sonuçları 7 Ocak 2021 'de açıklanacak.

ALES KILAVUZU YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN