2020 YÖKDİL Başvurusu Başladı (ÖSYM ais Başvuru Ücreti Anlaşmalı Bankalar)

2020 yılının ilk YÖKDİL sınavı başvurusu için duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda başvuruların başladığına yer verildi. İşte YÖKDİL başvuru ekranı ve başvuru ücreti ile ÖSYM anlaşmalı bankalar.

2020 YÖKDİL Başvurusu Başladı (ÖSYM ais Başvuru Ücreti Anlaşmalı Bankalar)

2020 YÖKDİL başvurusu başladı.

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2020 yılının ilk YÖKDİL sınavının başvurusunun başladığına yer verildi. Az önce yyaımlanan duyuruda başvuru kılavuzu yayımlandı.

ÖSYM tarafından yayımlanan duyuru şu şekilde;

Başkanlığımız tarafından ilk kez 03 Kasım 2019 tarihinde yapılan 2019 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2019-YÖKDİL) Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde alana özgü olarak Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında uygulanmıştır.

2020 yılında YÖKDİL Sınavları alana özgü olarak 2019-YÖKDİL sınavına giren aday sayıları göz önünde bulundurularak, İlkbahar Döneminde (2020-YÖKDİL/1) İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Arapçada Sosyal Bilimler alanında; Sonbahar Döneminde ise (2020-YÖKDİL/2) İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır.

2020 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2020-YÖKDİL/1), 01 Mart 2020 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 08-16 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2020-YÖKDİL Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BAŞVURU SAYFASI

Aşağıdaki linke gidin ve YÖKDİL başvurunuzu internet üzerinden yapın.

http://ais.osym.gov.tr/

Başvuru yaptıktan sonra başvuru ücretini anlaşmalı bankalara yatırın.

BAŞVURU ÜCRETİ

2020 YÖKDİL başvuru ücreti 130 TL olarak açıklandı. İnternet üzerinden başvuru sonrası başvuru ücreti aşağıdaki anlaşmalı bankalara yatırılacak:

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Sınav ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.