2020 YKS'ye Girecekler ve Üniversite Okuyanlar Dikkat: İlk 3'e Girenlerin İşi Hazır

Son dakika haberi: YKS 'ye girecekler ve üniversite okuyan gençleri ilgilendiren son dakika açıklaması Havelsan 'dan geldi. Açıklamanın detayları haberimizde. İşte detaylar ve son bilgiler.

2020 YKS'ye Girecekler ve Üniversite Okuyanlar Dikkat: İlk 3'e Girenlerin İşi Hazır

2020 YKS 'ye girecekler ve üniversite okuyanlar dikkat: Bu bölümlerde ilk 3 'e girenler

Havelsan Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Atalay, bazı bölümlerden ilk 3 'te mezun olanların işinin hazır olduğunu söyledi. 

"Mühendislerimizin geliştirdiğimiz teknolojiyle kendi parmak izimizi kendimiz alacağız. Cari açığın azalmasına ciddi katkı sunacağız" diyerek sözlerine  başlayan Havelsan Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, bu konuda açıklamalarını Sabah Gazetesi 'ne yaptı. 

Savunma Sanayisinde son yıllarda yaşanan gelişmeler sorusuna Atalay şu ifadelerle cevap verdi: "Yüksek teknolojinin kullanıldığı bu stratejik sektörü, Cumhurbaşkanımız şahsi himayelerine aldı. Bu sayede sektör ciddi bir ivme yakaladı. Bu alanda bağımsız değilseniz ulusal bağımsızlığınız kısıtlanır. Bizim işimiz, diğer vakıf şirketlerimizin ürettiği platform ve sistemleri daha akıllı hale getirmek. Onların ürettiği ürünlere, yazılım temelli çözümler koyarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin etkin olmasını sağlıyoruz."

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Atalay, "Geçen yıl POLSAN'la ortak bir şirket kurduk. Bu iştirakimiz parmak izi konusunda önemli bir çalışmaya imza attı. Türkiye'nin parmak izini bugüne kadar yabancı ülkelerin teknolojisiyle izliyorduk. Çalışmanın birinci fazı bitiyor, nisanda teslim edeceğiz. Yani artık kendi parmak izimizi kendimiz alacağız. Her yıl yurtdışına ödediğimiz yüklü miktarda lisans parası içeride kalacak. Bu ürünümüz Nüfus ve Vatandaşlık İşleri, Göç İdaresi ve emniyetin ilgili birimlerinde kullanılacak." dedi.

"Ürünün ihracat potansiyeli var mı?" sorusuna Atalay, "Kesinlikle var. Hatta Katar'la bu konuyu görüştük. Başka ülkelerle de görüşeceğiz. Kişisel verilerin korunmasının önemi giderek arttığı için ürüne yüksek talep var." cevabını verdi. 

Sadece askeri değil sivil alanda da olduklarını ifade eden Atalay, "Biz sadece savunma sanayinde faaliyet gösteren bir şirket değiliz. Bilişim teknolojileri üzerine çalıştığımız için sivil alanda da önemli işler yapıyoruz. Sivilin faaliyetlerimiz içindeki payı her geçen gün artıyor." dedi. 

PERSONEL ALIMI ARTACAK

Personel sayısına da değinen Atalay, yeni personel alımlarının da devam edeceğini söyleyerek "Bu hıza paralel istihdamınızı artırıyor musunuz? Halen yüzlerce proje üstünde çalışan 2.000'e yakın personelimiz var. Bunların yüzde 75'i mühendis ve alan uzmanı. 10 civarındaki iştirakimizde yaklaşık 3.500, 500 firmadan oluşan ekosistemimizde ise 5.000 civarında çalışan var. 7-8 bin kişiyi bulan istihdamımız, daha da artacak." dedi. 

İLK ÜÇE GİRENLERİN İŞİ HAZIR

Türkiye 'nin en çok çalışılmak istenen şirketlerinden biri olduklarını söyleyen Atalay, "Bilgisayar ve elektronik mühendisi alıyoruz. Okullarının ilk üçüne giren öğrencileri, kadro durumuna bakmaksızın istihdam ediyoruz" dedi. Yurtdışına gidenleri geri döndürmeyi önemsediklerini söyleyen Atlay, "Geçen yıl 15 kişi geri döndü. Hedefimiz maksimum sayıda mühendisi geri getirmek" diye konuştu.

1234 ŞİFRESİ

Sanal alemde güvenlik konusunun çok önemli olduğunu söyleyen Atalay, şu tavsiyelerde bulundu: "Bir uygulama ücretsizse altında bir şey arayın. Her uygulamayı indirmeyin, sildiğinizi zannettiğiniz şeyler, aslında silinmiyor. 6 ayda bir telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürün. Şifre verme konusunda dikkatli olun. 1234 diye şifre vermek çok tehlikeli. Daha dikkatli olun."

YKS 'ye girecek kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL