2020 MSÜ Tercihleri Başlıyor (Personeltemin Duyurusu)

2020 MSÜ tercihleri başlıyor. Milli Savunma Bakanlığı Personeltemin tarafından yapılan açıklamada tercihlerin 26 Haziran tarihine kadar devam edeceğine yer verildi. İşte detaylar.

2020 MSÜ Tercihleri Başlıyor (Personeltemin Duyurusu)

MSÜ tercihleri başlıyor.

2020 yılı lise mezunlarından subay astsubay olarak yetiştirmek için askeri öğrenci alımında ilk aşama başlıyor. Harp Okulları ve Astsubay MYO 'lar için tercihler bugün başlıyor. Konu ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı bir duyuru yayımlamıştı. 

Geçtiğimiz gün yayımlanan duyuruda tercihlerin 1 Haziran günü başlayacağına yer verildi. 

TERCİHLER PERTEM ÜZERİNDEN

2020 Milli Savunma Üniversitesi subay astsubay tercihleri MSB 'nin personeltemin sistemi üzerinden alınacak. MSB 'den konu ile ilgili yayımlanan duyuruda "2020-MSÜ'ye başvuru yapan ve sınav ücretini yatıran adaylar tercih yapabilecektir. Adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 01-26 Haziran 2020 (saat 23:59'a kadar) yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde tercihini yapmayan adaylar, 2'nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır." denildi.

TERCİH EDİLECEK YERLER

Adyalar aşağıdaki Harp Okulları ya da Astsubay MYO'ları tercih edebilecek:

  - Kara Harp Okulu (KHO),
- Deniz Harp Okulu (DHO),
- Hava Harp Okulu (HHO),
- Sahil Güvenlik Komutanlığı adına Deniz Harp Okulu (SG-DHO)

- Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb.MYO),
- Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb.MYO),
- Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb.MYO),
- Sahil Güvenlik K.lığı adına Deniz Asb.MYO (SG-Deniz Asb.MYO)
- Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando Asb.MYO),(Bu okulu işaretleyecek adaylar müzik yetenek sınavına girecektir.) tercihi yapabilecektir.

TERCİHLER BAŞLIYOR

MSÜ tercihleri henüz başlamadı. Tercih ekranı gün içinde açılacak. Personeltemin sistemi üzerinden tercih ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN