2020 MSÜ Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

2020 yılı Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavı için geri sayım sona eriyor. Peki sınav giriş yerleri ne zaman yayımlanacak? Sınav giriş belgesi hangi tarihte duyurulacak? İşte detaylar.

2020 MSÜ Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

MSÜ sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz gün yayımlanan sınav takviminde 2020 yılı MSÜ sınavının 14 Haziran 2020 günü yapılacağına yer verildi.

14 Haziran Pazar günü tek oturum şeklinde yapılacak MSÜ giriş sınavı saat 10.15 'te başlayacak. Saat 10.00 'dan sonra sınav merkezlerine kimse alınmayacak ve sınavda adaylara 135 dakika süre verilecek.

SORU DAĞILIMI

MSÜ sıanvında öğrencilere 120 soru yönlendirilecek. 120 soru için adaylara 135 dakika süre verilecek. Sınavdaki 120 sorunun derslere göre dağılımı ise şu şekilde:

Türkçe (40 soru)
Sosyal Bilimler
Tarih (5 soru)
Coğrafya (5 soru)
Felsefe (5 soru)
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları) (5 soru)
Temel Matematik (40 soru)
Fen Bilimleri
Fizik (7 soru)
Kimya (7 soru)
Biyoloji (6 soru)

SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Askeri okullara giriş sınavı olan Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavının sınav yerlerinin , sınavdan 10 gün önce açıklanması bekleniyor. Sınav giriş yerlerinin 4 Haziran günü yayımlanması bekleniyor. Sınav giriş yerleri açıklandığında ve MSÜ tercihleri başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN