2020 MSÜ Ertelenecek mi? İptal Olacak mı?

ÖSYM tarafından 81 şehirde 300 binden fazla öğrencinin katılımı ile gerçekleşecek 2020 MSÜ sınavı iptal mi edilecek? MSÜ ertelenecek mi? Korona virüs nedeniyle sınavda erteleme olacak mı? İşte detaylar.

2020 MSÜ Ertelenecek mi? İptal Olacak mı?

MSÜ ertelenecek mi?

Milli Savunma Üniversitesi 2020 yılı giriş sınavı ertelenecek mi? Sınav iptal edilecek mi? Son günelrde en çok araştırılan konuların başında bu var. Korona virüsünün Türkiye 'de görülmesinin ardından tedbirler sıkılaştırıldı. İlkokul, ortaokul ve liseler 1 hafta tatil edilirken niversiteler 3 hafta tatil edildi. Tatil kararının ardından sınavların ertelenebileceği bildirildi. 

AÖL 'den ilk açıklama geldi ve sınavların ertelendiğine yer verildi. Sınav erteleme kararı sonrası adaylar , MSÜ giriş sınavının da ertelenip ertelenmeyeceğini araştırmaya başladı.

SINAV NE ZAMAN?

2020 yılı Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavı 29 Mart 2020 günü Türkiye genelinde bulunan sınav merkezlerinde yapılacak. Sınavın giriş yerleri ise 19 Mart 2020 günü açıklancak.

SINAV ERTELENECEK Mİ? 

Sınav tarihi Aralık 2019 'da bu şekilde açıklanmış ve Ocak ayında sınav başvuruları başlamıştı. Ancak Korona Virüsün Türkiye 'de görülmesi ve vaka sayısının 5 'e yükselmesi nedeniyle sınavların ertelenebileceği gündeme geldi. 29 Mart 2020 günü yapılacak MSÜ için henüz erteleme ya da iptal kararı gelmedi. 

Konu ile ilgili nihai karar ÖSYM ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılacak görüşme sonrası verilecek.

300 binden fazla adayın katılımı ile gerçekleşecek MSÜ sınavı henüz ertelenmedi. Erteleme ya da iptal konusunda bir açıklama da gelmedi.

Peki sizce MSÜ ertelenmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

MSÜ AÇIKLAMASI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN