2020 LGS ve YKS'ye Girecekler Dikkat: Tarihler Belli Oldu

LGS ve YKS 'ye girecek öğrencileri ilgilendiren telafi eğitimi açıklaması yapıldı. Öte yandan sınav giriş yerlerinin ne zaman yayımlanacağı konusu da açıklık kazandı.

2020 LGS ve YKS'ye Girecekler Dikkat: Tarihler Belli Oldu

YKS ve LGS 'ye girecekler için açıklama geldi.

Okulların açılması ile ilgili bekleyiş devam ediyor. Henüz net bir karar açıklanmadı ama Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, ilk aşamada okulların Haziran ayında açılması üzerinde çalışıyor.

LİSE VE ÜNİVERSİTEYE GİRECEKLER DİKKAT

Edinilen bilgilere göre Haziran ayında ilk aşamada 8 ve 12 'nci sınıflarda okuyan öğrencilerin derse alınacağına yer verildi. İlk aşamada telafi eğitimleri başlayacak ve LGS ile YKS 'ye girecek adaylar telafi eğitimlerine alınacak. 

HAZİRAN 'IN İLK GÜNLERİNDE BAŞLAMASI BEKLENİYOR

8 ve 12 'nci sınıflar ile bağımsız ana okulu ve kreşlerin Haziran ayında başlaması planlanıyor. İlk aşamada öğrencilere telafi eğitimleri verilecek. Haziran ayının diğer yarısında ise diğer sınıfta okuyan öğrencilerin telafi eğitimlerine alınması planlanıyor.

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak. 27 Haziran 2020 günü TYT, 28 Haziran 2020 günü ise AYT ile YDT yapılacak. 

ÖSYM , merkezi sınavlarının giriş yerlerini her sınavdan 10 gün önce açıklıyor. ÖSYM Başkanlığı , LGS gibi YKS 'de de herkesin kendi lisesinde sınava girmesinin mümkün olmadığını söyledi. YKS sınav giriş yerlerinin 17 Haziran 2020 güü yayımlanması bekleniyor. 

YKS VE LGS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN